Erişilebilirlik

Fransız Donanmasına Türkiye Yasak!


Türkiye'de Fransa aleyhine gösteri yapan eylemciler
Türkiye'de Fransa aleyhine gösteri yapan eylemciler

Başbakan Erdoğan, Ermeni soykırımıyla ilgili yasa tasarısının onayına tepki olarak Fransa'ya yaptırım kararı aldı

Ermeni iddialarını tartışmayı bile suç sayan düzenlemenin kabul edilmesini ''çok büyük bir talihsizlik olarak'' değerlendiren Başbakan, devamla “Fransa'da ifade özgürlüğü var mı? Ve cevabını da ben veriyorum Yok" dedi.

Erdoğan, ilk aşamada, Türkiye’nin Paris Büyükelçisinin istişare için Ankara'ya çağrıldığını ve Fransa ile her türlü siyasi istişarenin durdurulduğunu bildirdi

Başbakan, ikili askeri ilişkiler, ortak tatbikatlar ve donanma gemilerinin izin başvurularının bugünden itibaren iptal edildiğini, her uçuş için ayrı izin uygulaması başlatıldığını söyledi ve gelecek yıl yapılması planlanan bakanlar düzeyindeki Türkiye-Fransa ekonomik ve ticari ortak komite toplantısına Ankara’nın katılmayacağını duyurdu.

Başbakan bu önlemlerin ilk adım olduğuna dikkati çekti ve Fransa’daki durumuna göre yeni yaptırımlar uygulanacağını belirtti.

Başbakan, Türkiye’nin Fransa ile ne kadar ortak askeri tatbikat yaptığına, Fransız savaş gemilerinin Türk limanlarına yılda kaç kez uğradığına ve Fransız uçaklarının izin başvurusu sayısına açıklık getirmedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG