Erişilebilirlik

Fransız Polisinden Yeni Operasyon


Paris saldırısını gerçekleştiren 9’uncu kişinin bilgilerine ulaşan Fransız polisi Saint Denis mahallesinde bir apartman dairesine baskın gerçekleştirdi. Sabah 4.30 sularında başlayan operasyon karşılıklı çatışmaya dönüştüğü belirlendi.
Paris saldırısını gerçekleştiren 9’uncu kişinin bilgilerine ulaşan Fransız polisi Saint Denis mahallesinde bir apartman dairesine baskın gerçekleştirdi. Sabah 4.30 sularında başlayan operasyon karşılıklı çatışmaya dönüştüğü belirlendi.

Paris saldırısını gerçekleştiren 9’uncu kişinin bilgilerine ulaşan Fransız polisi Saint Denis mahallesinde bir apartman dairesine baskın gerçekleştirdi. Sabah 4.30 sularında başlayan operasyon karşılıklı çatışmaya dönüştüğü belirlendi. Fransız polisinin belirlediği 9’uncu kişinin Paris saldırısının azmettiricisi olduğu düşünülen Abdelhamid Abbaaoud olduğu ortaya çıktı. Polis Abaaoud’un Suriye’de olduğunu düşünüyordu.

Fransız emniyeti Salı günü operasyonu 9’uncu kişi üzerinde yoğunlaştırdı. Polis bu güne kadar 8 olarak açıkladığı saldırgan sayısının 9’a yükseldiğini, bir saldırganın daha tıpkı olaydan hemen sonra kaçarak izini kaybettiren zanlı Salah Abdeslam gibi kaçmış olabileceğini tespit etti.

Polis, arabadaki 3’üncü kişinin varlığını video görüntülerini inceleyerek ortaya çıkardı. Emniyet güçleri, saldırıda kullanılan Renault Clio marka üçüncü bir aracın varlığını da tespit etti. Araç Paris’in 18’inci bölgesinde kapıları açık terkedilmiş olarak buldu. Fransız polisi, Belçika plakalı otomobilin, saldırganları Belçika’dan getirmek için kullanıldığına inanıyor.

Suriye’de olduğu zannediliyordu

Fransa’yı 2013’te terk ederek Suriye’ye giden Abaaoud, IŞİD’in ilk toplu kafa kesme eyleminin ardından cesetleri arabasına takarak sürükleyen görüntüsüyle bütün dünyada tanınmıştı. Abaaoud videoda cesetleri sürüklerken gülerek, “Fransa’da jet ski sürüklüyordum, burada ise ceset sürüklüyorum” demişti. Fransız vatandaşı 28 yaşındaki Abaaoud, Paris saldrısını gerçekleştiren ve şu anda aranan Salah Abdeslam’ın da çocukluk arkadaşı.

Seine Saint Denis mahallesinde, Jean Jaures sokağında büyük Basilique karşısında bir apartman dairesini hedef alan polis, sabah 04.30’da operasyona başladı. Saat 05.00 sularında çatışma çıktı. Abaaoud’un yalnız olmadığı ve teslim olmak gibi bir niyetleri olmadığı, polisle çatışmakta kararlı oldukları belirtiliyor. Çatışmalarda yoldan geçen bir mahalle sakini kurşun yarası olarak yaşamını yitirdi. Çok sayıda polisin de yaralandığı belirtilirken, operasyon çerçevesinde 3 kişinin de göz altına alındığı bildirildi.

Paris saldırısını gerçekleştiren 6 saldırgan kendisini patlatarak, bir saldırgan da polisle çatışmada ölmüştü. Fransız polisi 4 gün boyunca saldırıların 7 kişi tarafından yapıldığını, 8’inci kişinin ise kaçtığını söylemiş, Abdeslam hakkında yakalama emri çıkarmıştı. Ancak soruşturmanın 5’inci gününde olay yerindeki video görüntüleri incelemelerinden ilk bar saldırısında kullanılan Seat marka arabanın içinde 2 değil 3 kişinin bulunduğu tespit edildi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG