Erişilebilirlik

Fransız Birlikleri Mali’nin Kuzeyinde Bir Havaalanını Geri Aldı


Mali’nin kuzeyinde İslamcı militanlarla çarpışan Fransız birlikleri, Cezayir sınırı yakınlarında stratejik bir havaalanını geri aldı.

Fransa Savunma Bakanlığı, birliklerinin Kidal bölgesindeki Tessalit havaalanını geri aldığını ve kasabada Çad askerlerinin yardımıyla güvenliği yeniden tesis etmeye çalıştığını bildirdi.

Havaalanı, İslamcı militanlara karşı savaşan Fransız birliklerine yeni bir üs sağlayacak. Mali’nin büyük kentlerinde kontrolü kaybeden militanların çoğu Sahra Çölü’ne kaçmış durumda.

Öte yandan Mali’nin diğer bölgelerinde de çatışmalar devam ediyor. Gao kentinin dışında motosikletli bir intihar eylemcisi, askeri bir kontrol noktasının yakınlarında üzerindeki patlayıcıları ateşledi. Patlamada saldırgan ölürken bir asker yaralandı. Fransız Haber Ajansı saldırıyı MUJAO adlı şeriatçı örgütün üstlendiğini bildirdi.

Ordu ve devrik rejime bağlı askerlerle çatışma

Bu arada başkent Bamako’da, ordu birlikleriyle devrik rejime bağlı askerler arasında çatışmalar çıktı. Kızıl Bereliler diye adlandırılan bu seçkin birlikler, geçen yıl askeri rejim tarafından devrilen eski Cumhurbaşkanı Amadou Toumani safında çarpışıyor. Askeri kaynaklar, çatışmada isyancı askerlerden birinin öldüğünü, altısının da yaralandığını açıkladı.

Kızıl bereliler, ordu safında ülkenin kuzeyine gidip şeriatçı militanlarla savaşmayı reddetmişti.

STÜDYO VOA

ABD Maliye Bakanı Yellen'dan İran'a yeni yaptırım sinyali – 16 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG