Erişilebilirlik

Fransız Adası’nda 2 Polis Vuruldu


Fransa’nın Reunion adasında radikal İslamcı olduğundan şüphelenilen bir kişi iki polisi vurdu. Olay sırasında polisler söz konusu kişiyi tutuklamaya çalışıyordu. Zanlı ve annesi yakalandı. Fransa İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ikilinin paylaştığı evde arama yapan polisin, bazı silahlar, molotof kokteyli yapımında kullanılan materyaller bulduğu kaydedildi.

Yaralanan polisler hastanede tedavi altına alındı. Hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı açıklamasında, sözkonusu kişinin terör propagandası yapma suçundan arandığı kaydedildi, ayrıntılı bilgi verilmedi. Soruşturmayı devralan terörle mücadele savcıları zanlının radikal İslamcılarla bağlantısını araştırıyor.

Madagaskar yakınlarında bulunan Reunion adasındaki saldırı Fransa’nın başkenti Paris’te bir polisin yaşamını yitirdiği saldırıdan bir hafta sonra meydana geldi. IŞİD saldırıyı üstlenmişti.

Fransa 2015 Ocak ayından bu yana alarm durumunda.O tarihten bu yana Fransa’daki saldırılarda 230’dan fazla kişi yaşamını yitirdi.

Fransız polisi 2015’te cihatçı bir hücreyi Reunion’da ortaya çıkarmıştı. Reunion’daki yetkililer 850 bin nüfuslu adada yaklaşık 100 radikalin yaşadığına inanıyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG