Erişilebilirlik

Fransa’dan On Binlerce Kadına Silikon Uyarısı


Fransa’dan On Binlerce Kadına Silikon Uyarısı
Fransa’dan On Binlerce Kadına Silikon Uyarısı

Sağlık yetkilileri, göğüs büyütme ameliyatlarında kullanılan belirli bir tip silikonun kansere yol açabileceği uyarısında bulundu

Yetkililer, Poly Implant Prothese (PIP) şirketi tarafından üretilen silikon jelinin, sağlık testinden geçmediği gerekçesiyle piyasadan çekildiğini açıkladı.

Haberlere göre, en ucuz marka olduğu için tercih edilen PIP silikonunda elektrik sanayiinde kullanılan bir madde bulunduğu ve bunun da kansere yol açtığı belirlendi.

PIP silikonu takılan kadınlardan bazılarına kanser teşhisi konması üzerine Fransa’da en az 30,000 kadına derhal doktorlarıyla temasa geçmeleri bildirildi. Başka Avrupa ülkelerinde de binlerce kadının göğüs “implant”larının çıkarılması gerekebilecek.

Bir Fransız uzmana göre silikon üretiminde dünyanın üçüncü büyük şirketi olan PIP, imal ettiği silikonların yüzde 87’sini ihraç ettiği için 300,000 ile 400,000 kadının bu durumdan etkilenmesi söz konusu.

Paris hükümeti, silikonların çıkarılıp çıkarılmamasıyla ilgili kararını Cuma günü, Fransız Kanser Enstitüsü’nün araştırma raporunun yayınlanmasından sonra açıklayacak.

Şikâyetleri inceleyen İngiliz komisyon, PIP silikonuyla meme kanseri arasında ilişki bulamamış ancak “implant” taktıran kadınlara konuyu doktorlarıyla görüşmelerini tavsiye etmişti.

XS
SM
MD
LG