Erişilebilirlik

Fransa'da 'İnkar Yasası' 23 Ocak'ta Senato'da


Fransa'da 'İnkar Yasası' 23 Ocak'ta Senato'da
Fransa'da 'İnkar Yasası' 23 Ocak'ta Senato'da

Fransa ile Türkiye ilişkilerini kopma noktasına getiren İnkar Yasası 23 Ocak’ta Fransız Senatosu’nda. Meclis Genel Kurulu’nda hükümet adına yasayı savunan Devlet Bakanı Patrick Ollier, 16 Ocak’ta yapılacak Senato Başkanlık Divanı toplantısında, “İnkar Yasası’nın Senato’da görüşülmesi için, hükümet olarak 23 Ocak tarihini önereceklerini,” açıkladı.

‘Ermeni soykırımını inkar edenlere hapis ve para cezası getiren’ inkar yasası 22 Aralık’ta Fransız Ulusal Meclisi’nden geçtikten sonra şimdi de 23 Ocak’ta Senato’da oylanacak. Başbakan François Fillon’un yeni yıl toplantısına katılan Parlamento’yla ilişkilerden sorumlu Bakan Ollier, gazetecilere yaptığı açıklamada, 16 Ocak’ta yapılacak Başkanlık Divanı toplantısında hükümet olarak yasanın 23’ünde ele alınmasını önereceklerini açıkladı. Ollier, yasa üzerinde muhalefet ile bir konsensus bulunduğunu da söyledi.

Fransız Senatosu’nda çoğunluk ana muhalefet Sosyalist Parti’ye ait olsa da, gündemi hükümet belirliyor. Ayrıca sosyalist grubun bir bölümü ve grup yönetimi de yasaya destek veriyor. Bu nedenle, yasanın hükümetin önereceği tarih olan 23 Şubat’ta oylanması bekleniyor. Ancak resmi takvim önümüzdeki hafta yapılacak Başkanlık Divanı’nda netleşecek.

XS
SM
MD
LG