Erişilebilirlik

Fransa’da Dergiye Saldırı: 12 Ölü


Fransa’da Dergiye Saldırı: 12 Ölü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:18 0:00

Haftalık Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Paris’teki merkezine düzenlenen silahlı saldırıda en az 12 kişi hayatını kaybetti. Amerika'nın Sesi Paris muhabiri Arzu Çakır, olayla ve soruşturmayla ilgili olarak bilgi verdi

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun editörü Stéphane Charbonnier ve en az üç karikatüristin saldırıda öldüğü bildiriliyor.

Basında çıkan haberlere göre en az iki silahlı saldırgan Kalaşnikov tüfek ve bir roketatarla derginin bulunduğu binaya girdi. Saldırıyı düzenleyenlerin daha sonra iki ayrı araçla olay yerinden kaçtıkları bildirildi.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande olayın bir terör saldırısı olduğundan şüphe duymadıklarını kaydetti. Hiçbir barbar eylemin gücünün basın özgürlüğünü engellemeye yetmeyeceğini söyleyen Hollande, konuya ilişkin açıklama yaptıktan sonra olay yerine gitti.

Saldırıdan sonra Paris’te terör alarmı en üst seviyeye çıkarıldı.

Sol eğilimli dergide sık sık din ve kültür ağırlıklı mizahi eleştirilere yer veriliyor. Derginin Twitter hesabında paylaştığı en son karikatürlerden biri, IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'yle ilgili.

Charlie Hebdo dergisinin bürosu, 2011 yılında da saldırıya uğramıştı. Hz. Muhammed’in bir karikatürünü yayınlamasından sonra derginin Paris bürosuna yangın bombası atılmıştı.

Binlerce kişi Facebook ve Twitter'da saldırıyı kınayarak ifade özgürlüğünün kısıtlanmaması gerektiğini dile getirdi. Beyaz Saray'dan da saldırıyı kınayan bir açıklama yapıldı.

Fransa’da Dergiye Saldırı: 12 Ölü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG