Erişilebilirlik

Fransa Savunma Bakanı Afganistan'da


Afghanistan - Kandahar
Afghanistan - Kandahar

Fransa Savunma Bakanı, dört Fransız askerinin öldürüldüğü, beşinin de yaralandığı Taleban saldırısından sonra Afganistan’a gitti.

Jean Yves ye Drain’in Kabil’de hükümetinin Fransız birliklerini desteklemeye sürdürürken gelecek ay asker çekme planını uygulamaya başlayacağını tekrarlaması bekleniyor.

Cumartesi günü Afganistan’ın doğusunda burkalı kadın kılığına gizlenmiş bir saldırgan üzerindeki bombaları patlatarak dört Fransız askerini öldürmüş, beşini de yaralamıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın bürosundan yapılan açıklamada, yaralılardan üçünün durumunun ağır olduğu bildiriliyor.

Saldırının düzenlendiği Kapisa ilinde NATO bünyesinde daha çok Fransız askerleri görev yapıyor.

Saldırıyı üstlenen Taleban örgütü, ölü ve yaralıların hem Fransız hem de Afgan askerleri olduğunu bildirdi.

François Hollande, saldırıdan sonra yaptığı açıklamada Afganistan’dan erken çekilme planlarının değişmeyeceğini bildirdi. Fransa Cumhurbaşkanı, çekilme operasyonunun gelecek ay başlayacağını ve altı ay devam edeceğini kaydetti.

Geçen ay Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Hollande kampanya vaatlerini tutacağını bildirmiş, muharip Fransız birliklerinin Afganistan’dan bu yılın sonuna kadar çekileceğini açıklamıştı. Fransa askerlerini planlanandan iki yıl erken çekiyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG