Erişilebilirlik

Fransa AB’den Libya’ya Yaptırım Uygulanmasını İstedi


Fransa AB’den Libya’ya Yaptırım Uygulanmasını İstedi
Fransa AB’den Libya’ya Yaptırım Uygulanmasını İstedi

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Avrupa Birliği'nden Kaddafi hükümetine karşı somut yaptırımlar uygulamasını istedi.

Sarkozy, Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Libya’da şiddet olaylarına karışanların, eylemlerinin hesabını vereceklerini bilmeleri gerektiğini söyledi.

Avrupa Konseyi Başkanı Herman van Rompuy ise göstericilere yapılan saldırıları kınadı ve Kaddafi hükümetinden derhal şiddete son vermesini istedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, BM Güvenlik Konseyi’nin göstericilere saldırıları kınadığını görmek istediğini söyledi. İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi de dün Kaddafi’yle telefon ederek şiddet olaylarını durdurmasını istedi. Berlusconi, iki ülke arasındaki yakın ekonomik ilişkiler nedeniyle Kaddafi’ye yakınlığıyla biliniyor. Ayrıca Libya bir zamanlar İtalya’nın sömürgesiydi.

Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi, dün, şiddet olaylarına derhal son verilmesini ve sivillere yapılan saldırıların sorumlularından hesap sorulmasını istedi. Arap Birliği ise Kahire’deki olağanüstü toplantısında Libya'nın üyeliğini askıya aldı.

XS
SM
MD
LG