Erişilebilirlik

Fransa Libya'ya Yardım Operasyonu Başlattı


Fransa Libya'ya Yardım Operasyonu Başlattı
Fransa Libya'ya Yardım Operasyonu Başlattı

Fransa, Libya’daki Kaddafi karşıtı güçlere yoğun bir destek operasyonu başlattığını ve ilk olarak Bingazi kentine uçakla tıbbi yardım gönderdiğini bildirdi.

Başbakan Francoise Fillon, doktor, ilaç ve sağlık malzemesi bulunan iki uçağın bugün Bingazi’ye hareket ettiğini açıkladı.

Saf değiştiren askeri birlikler tarafından desteklenen muhalif güçler halen ülkenin tüm doğusuyla batıdaki bazı bölgeleri kontrol ediyor.

Batıdaki Zaviye kentinde halk, kenti kuşatan Kaddafi yanlısı 2 bin askerin olası saldırısına karşı hazırlık yapıyor. Zaviye, Kaddafi’nin son kalesi olan Trablus’a 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Zaviye’de bulunan Batılı gazeteciler, kentin tümüyle muhalif güçleri elinde olduğunu, saf değiştiren askeri birliklerin tanklar ve kamyonlara monte edilmiş uçaksavar toplarıyla olası bir karşı saldırıyı beklediklerini bildirdi. Gazeteciler, halkın kent merkezinde toplanarak Kaddafi karşıtı sloganlar attığını da söylüyor.

Doğu’da muhalif liderler, dün kontrol ettikleri kentlerde “ulusal konsey” kurduklarını ve bölgeden petrol ihracının yeniden başladığını açıklamıştı.

XS
SM
MD
LG