Erişilebilirlik

Fotoğraftaki Üçüncü Kişi Faysal C. mi?


Kimliği tespit edilen Faysal C.’nin saldırı günü, Brüksel Havaalanı güvenlik kameralarına da yansıyan görüntülerde, iki intihar bombacısının yanında yürüyen üçüncü kişi olup olmadığı doğrulanmadı.
Kimliği tespit edilen Faysal C.’nin saldırı günü, Brüksel Havaalanı güvenlik kameralarına da yansıyan görüntülerde, iki intihar bombacısının yanında yürüyen üçüncü kişi olup olmadığı doğrulanmadı.

Belçikalı yetkililer, salı günü Brüksel havaalanı ve bir metro istasyonunda düzenlenen kanlı terör saldırılarının ardından yeni bir zanlının kimliğini tespit etti ve hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Belçika federal savcılığından yapılan açıklamada, kimliği “Faysal C.” olarak açıklanan kişi hakkında, terör örgütü üyeliği, terör bağlantılı cinayet ve terör bağlantılı cinayet girişimlerinden tutuklama emri çıkarıldı.

Bununla birlikte Faysal C.’nin saldırı günü, havaalanı güvenlik kameralarına da yansıyan görüntülerde, iki intihar bombacısının yanında yürüyen üçüncü kişi olup olmadığı doğrulanmadı.

Belçika medyası, söz konusu kişinin adını Faysal Cheffou olarak duyurdu.

Belçikalı savcılar, Brüksel’de dün düzenlenen terörle mücadele operasyonunda üç kişinin daha gözaltına alındığını açıkladı. Brüksel’deki son operasyon, perşembe günü Paris’te, yeni terör saldırısı planladığı iddia edilen bir Fransız vatandaşının tutuklanmasını izliyor.

Belçika emniyeti dünkü operasyonların Brüksel’in Schaerbeek, Forest ve Saint-Gilles semtlerinde düzenlendiğini, gözaltına alınanlardan ikisinin ayaklarından yaralandığını bildirdi.

Yapılan açıklamada salı günü Brüksel Havaalanı’nda eylem düzenleyen intihar bombacılarından Necim Laşravi’nin kimlik tespiti için DNA testi yapıldığı da belirtildi.

Laşravi’nin 13 Kasım’da, 130 kişinin öldüğü Paris saldırılarına da karıştığı düşünülüyor. Paris’te 90 kişinin öldüğü Bataclan konser salonunda bulunan bir intihar bombacısı yeleği ve bir bez parçasında Laşravi’nin DNA örneklerine rastlanmıştı

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG