Erişilebilirlik

Fitch’den Trump Uyarısı


ABD’nin en büyük kredi derecelendirme kuruluşlarından Fitch, Trump yönetiminin uluslararası ekonomik şartlara tehdit oluşturduğunu ve küresel önemli değişikliklere yolaçabileceğini açıkladı. Donald Trump yönetimindeki Amerika politikalarının öngörülebilirliğinin azalmasının riski artırdığı söyleyen Fitch, beklenmedik değişikliklerin küresel ekonomik sonuçları olabileceğini bildirdi.

Fitch bu ekonomik etkiler arasında, ticari ilişkilerin bozulma olasılıkları, sermaye akışının azalması, göç ve para transferinde düşüş ve tüm bunların dövizde artışla finans piyasasında değişkenliğe yol açabileceğine dikkat çekildi.

Fitch, Başkan Trump’ın gündeminin bazı bölümlerinin büyümeye olumlu etkisi olabileceğini de kabul etti. Trump’ın altyapı yatırımlarını artırma, daha serbest piyasa ve daha az vergi vaatleri, bu bölümlerin arasında sayıldı. Fitch, bu politikaların daha büyük bütçe açığı ya da borç artışına neden olup-olmayacağını izlemeye alıyor.

Ancak kredi derecelendirme kuruluşu, büyük resme bakıldığında daha az iyimser. Yönetimin Trans Pasifik Ticaret ve Yatırım ortaklığından çekilmesi, Kanada ve Meksika ile ticaret anlaşmalarını yeniden müzakere etme talebi nedenler arasında.

ABD’nin öngörülemezliğinin artması nedeniyle en çok risk altında olan ülkelerse, yakın ekonomik ilişkileri adil olmadığı gerekçesiyle mercek altında olan ülkeler. Kanada, Çin, Almanya, Japonya ve Meksika, bu ülkelerin başında geliyor. Fitch, ABD ekonomisinin büyüklüğü ve küresel piyasadaki ağırlığı nedeniyle, Washington’un ticareti kısıtlayan her adımın diğer ülkeleri etkileyeceği uyarısı yaptı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG