Erişilebilirlik

First Lady'lerin Giyimi Merakla İzleniyor


First Lady'lerin Giyimi Merakla İzleniyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00
Linki indirmek için
Washington’daki Amerikan Tarihi Müzesi 100 yıldır Başkan eşlerinin gece tuvaletlerini sergiliyor. Bu gece kıyafetlerinin özelliği başkanların yemin töreninden sonra düzenlenen balolarda giyilmiş olmaları.

Amerika’da başkan eşleri çok farklı karakterde. Bazıları halk tarafından çok sevilirken, bazıları tartışmalı kişiliklere sahip.Böyle olsa da müzede sergilenen gece kıyafetleri çok büyük ilgi görüyor.

Amerikan Tarihi Müzesi'nden Kathleen Graddy, “First Lady’lerin giysileri her zaman ilgiyle izlenir. Çünkü First Lady halkın gözü önündedir, Amerika’yı ve Amerikalılar’ı temsil eder. Neler giydiği, nasıl davrandığı hepimiz için önemlidir. Konumuna uygun giyinip giyinmediğine, biz olsak böyle bir giysi seçip seçmeyeceğimize bakarız. Yakışıp yakışmadığını konuşuruz.”

Helen Taft, baloda giydiği tuvaleti müzeye bağışlayan ilk First Lady olmuş. 20’nci yüzyılda Jackie Kennedy Beyaz Saray’da yepyeni bir moda rüzgarı estirmiş. Jackie Kennedy’nin yemin töreni gecesi baloda giydiği tuvaleti bir Amerikalı modacı tasarlamış ancak First Lady aslında her zaman Fransız modacıların tasarımlarını tercih etmiş.Jackie Kennedy’den sonraki başkan eşi Lady Bird Johnson ise farklı olarak daha rahat giysileri tercih etmiş.

Jimmy Carter’ın eşi Rosalynn Carter, baloya altı yıl önce başka bir yerde giydiği gece kıyafetiyle gelerek modacıları şaşırtmış.

Nancy Reagan ise Beyaz Saray’a “Hollywood Modası”nı taşımış, şıklığıyla her zaman adından söz ettirmiş.

First Lady’nin tuvaletini tasarlayan modacıların ününe ün kattığını düşünebilirsiniz ancak bu, her zaman doğru değil. Hillary Clinton’ın tuvaletini hazırlayan modacı, kısa bir süre sonra iflas etmiş.

2009 yılında Michelle Obama’nın ilk tuvaletini hazırlayan Jason Wu ise ününü ve kazancını dev boyutlara çıkarmış. Kristallerle işli bu tuvaleti tasarladıktan sonra, mesleğinde hızla yükselmiş. Peki, Michelle Obama’nın bu yılki kırmızı tuvaleti ne olacak?

Kathleen Graddy, “Balodan sonra artık gece kıyafeti Michelle Obama’nın değil benim oluyor. Yani müzeye gelip tarihe geçiyor. Tuvaleti ne zaman bir mankene giydirip halka sergilemeye başlayacağımızı planlamaya başlıyoruz,” şeklinde konuşuyor.

Washington’da sadece başkanların değil, First Lady’lerin de ne giydikleri haber konusu oluyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG