Erişilebilirlik

Finans Sisteminde Reform Senato Gündeminde


Finans Sisteminde Reform Senato Gündeminde
Finans Sisteminde Reform Senato Gündeminde

Kongre üyeleri Büyük Buhran’dan bu yana yaşanan en büyük ekonomik krizin ardından son 60 yılın en kapsamlı mali reform paketini ele alıyor

Amerikan Senatosu Başkan Barack Obama tarafından desteklenen reform paketini görüşmeye başladı. Eğer onaylanırsa, bu 1930’lu yıllardan bu yana mali denetim sisteminde yapılan en kapsamlı reform olacak.

Yani Kongre üyeleri Büyük Buhran’dan bu yana yaşanan en büyük ekonomik krizin ardından son 60 yılın en kapsamlı mali reform paketini ele alıyor.

Amerikan yönetimi finans sistemi üzerindeki denetimin arttırılmasını, yatırım araçlarının saydam bir şekilde hazırlanmasını ve tüketicilerin korunması için bazı önlem alınmasını istiyor.

Senato Bankacılık Komisyonu Başkanı Christopher Dodd muhalefetteki Cumhuriyetçilerle birlikte tüketicilerin korunması, kurtarma paketlerine başvurulmaması gibi hedefleri paylaştıklarını ancak yöntemler konusunda anlaşamadıklarını söyledi.

Muhalefet tasarının büyük yatırım şirketlerine avantaj sağlayacağını ve halka zarar vereceğini savunuyor.

Reform paketini New York’taki Medley Advisors danışmanlık şirketi gelişmekte olan piyasalar direktörü Kaan Nazlı değerlendirdi.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG