Erişilebilirlik

Filipinler’de Tayfun Felaketi


Filipinlerde ülke tarihinin en şiddetlisi olduğu bildirilen ve hızı saatte 350 kilometreye ulaşan tayfun nedeniyle 700 bin kişi tahliye edildi

Filipinler’de binaları yıkan, toprak kaymasına neden olan ve en az üç kişinin ölümüne yol açan şiddetli tayfunun ülke tarihindeki en şiddetli tayfunlardan biri olduğu bildiriliyor.

Haiyan tayfunu nedeniyle, Leyte ve Samar gibi yerlerde elektrik kesintisi yaşandı bazı bölgelerle iletişim kesildi.

Fırtına adalara ulaştığı sırada rüzgâr hızının saatte 350 kilometreye ulaştığı bildiriliyor. Bazı uzmanlara göre bu tarihteki en şiddetli tayfun olarak kayıtlara geçti.

Yetkililer şu ana kadar üç kişinin öldüğünü yedi kişinin de yaralandığını bildirdi. Ancak ölü sayısının artmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ülkede tayfunun vurduğu 29 bölgeden 700 binin üzerinde kişi tahliye edildi.

Görevliler, tayfunun vurduğu bölgelerde yaşayanları tahliye etmek ve yardım malzemesi dağıtmak için yoğun çaba harcıyor. Ancak tayfunun en şiddetli vurduğu bölgelere ulaşılamadığı, dolayısıyla da bu yerlerdeki hasarın tespit edilemediği belirtiliyor.

Aşırı yağmur ve tsunamiler nedeniyle sel tehlikesine karşı zaten savunmasız olan Filipinler’i her yıl yaklaşık 20 tropik kasırga vuruyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG