Erişilebilirlik

Filipinler’de Kurtarma Çalışmaları Sürüyor


Filipinler tarihinin en büyük felaketi olarak tanımlanan tayfunun ardında bıraktığı yıkım ve can kaybı tahminlerin çok üzerinde oldu

Filipinler’in orta kesimlerde birçok kent ve kasabayı yerle bir eden ve 10 bin kişinin ölümüne yol açan, şimdiye kadar kaydedilen en şiddetli tayfunlardan biri olan Haiyan, bu sabah erken saatlerde Vietnam’ın Quang Ninh bölgesine ulaştıktan sonra gücünü kaybetmeye başladı.

Haiyan Tayfunu, Vietnam’a eriştikten sonra tropik fırtına kategorisine geriledi. Meteoroloji yetkilileri, şiddetli yağışın başladığı Çin’in güney kesimlerindeyse fırtınanın daha da zayıflayacağını öngörüyor.

Öte yandan Devlet Başkanı Benigno Aquino’nun acil durum ilan ettiği Filipinler’de yardım örgütleri tayfundan en çok etkilenen bölgelere gıda ve içme suyu ulaştırmakta zorlanıyor.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, çok sayıda sağlık personeli ve 200 ton tıbbi malzemeyle Cebu Adası’na çıkmaya hazırlanıyor. Ancak örgüt yetkilileri ve Manila’da görev yapan Birleşmiş Milletler yetkilileri altyapının büyük zarar görmesi ve iletişimin çok zor sağlanması nedeniyle tayfundan en çok etkilenen bölgelere erişmenin günler sürebileceğini söylüyor.

Amerika ise bölgeye kurtarma ekipleri ve acil yardım malzemeleri gönderiyor. Amerika’ya ait ilk yardım ekibi ve askerler, Manila’dan en çok zarar gören kentlerden biri olan Tacloban’a gitti.

Sadece gıda ve su değil, televizyon, çamaşır makinesi ve buzdolabı gibi ev eşyalarını da hedef alan yağmacıların yardım çabalarını zora soktuğu bildiriliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG