Erişilebilirlik

Filipinler'de Yardım Hızlandı


Amerikan nakliye uçaklarıyla tahliye için bekleyen Filipinli kazazedeler
Amerikan nakliye uçaklarıyla tahliye için bekleyen Filipinli kazazedeler
Filipinler’in orta kesimlerine yardım malzemesi ulaştırılması hızlanmaya başlarken tayfun sırasında evleri yıkılan binlerce kişi hala yiyecek ve barınaktan yoksun bulunuyor.

En çok hasar gören Tacloban kentinde büyük bir kazazede grubunun saldırması sonucu pirinç dolu bir hükümet deposu yıkıldı, sekiz kişi öldü.

Resmi ölü sayısı 2,275’e yükselirken uzak bölgelere ulaşıldıkça bu sayının artmasından korkuluyor.

Uçak gemisi USS George Washington ve diğer dört Amerikan gemisi Filipinler'e vardı ve yardım ulaştıracak helikopterlerle diğer uçakları getirdi. Uçak gemisi mürettebatı günde milyonlarca litre içme suyu üretme yeteneğine sahip. Gemi 5 bin denizci ve 80 uçak taşıyor.

BM, Filipinler’in orta kesimlerde birçok kenti yerle bir eden ve yüzbinlerce kişinin evsiz kalmasına yol açan tayfunla ilgili yardım çalışmaları için 301 milyon dolar talep etti.
Talep, Salı günü bölgeyi ziyaret eden BM İnsani Yardım Dairesi Başkanı Valeri Amos tarafından yapıldı. Amos, uluslararası karşılığın güçlü olduğunu, ancak daha çok şey yapılması gerektiğini söyledi.

BM, tayfun nedeniyle 660 bin kişinin evlerini terketmek zorunda kaldığını bildiriyor.

Şimdiye kadar kaydedilen en şiddetli tayfunlardan biri olan Haiyan, Pazartesi sabahı erken saatlerde Vietnam’ın Quang Ninh bölgesine ulaştıktan sonra gücünü kaybetti.
Haiyan Tayfunu, Vietnam’a eriştikten sonra tropik fırtına kategorisine geriledi. Meteoroloji yetkililerine göre, şiddetli yağışın başladığı Çin’in güney kesimlerindeyse fırtına daha da zayıflayacak.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG