Erişilebilirlik

Filipinler’de 7,2 Büyüklüğünde Deprem


Filipinler’in turistik bölgesinde meydana gelen büyük depremde ilk belirlemelere göre en az 93 kişi öldü yüzlerce kişi yaralandı

Büyüklüğü 7,2 olarak bildirilen depremin merkez üssünün tatil beldesi olan Bohol Adası olduğu açıklandı. En çok can kaybının da yine bu adada olduğu tahmin ediliyor.

Adada deprem sonrasında da büyük sarsıntı ve artçı şoklar meydana geldi.

Cebu şehri yakınlarında, felaket sonrası afet koordinasyonu yapan Sian Maynard, bugüne kadar gördüğü en şiddetli sarsıntıyla uyandığını şu sözlerle anlatıyor:

“Uyurken, odamın bir anda çok güçlü bir şekilde sarsıldığını hissettim, raflardaki kitaplar düşüyordu. Hemen ardından da annemin evi terketmemiz yönündeki çığlığını duydum.”

Arama kurtarma çalışmaları sürerken, hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından endişe ediliyor.

Olay yerindeki son durumla ilgili sosyal medyada paylaşılan karelerde, ikiye ayrılmış yollar, ciddi hasar görmüş dükkânlar yer alıyor. Maynard, depremde zarar gören binaların büyük bölümünün tarihi yapılar olduğunu söylüyor.

Deprem sonrası, tsunami uyarısında bulunulmadı ancak bölge sakinlerinin uzun süre sokaklarda kalmasına neden olan şiddetli artı sarsıntılar yaşandı.

Kurban bayramı nedeniyle okulların ve işyerlerinin kapalı olmasının, pek çok hayatı depremden kurtarmış olabileceği ifade ediliyor.

Pasifik Okyanusu’ndaki “ateş çemberi” olarak bilinen bölgede bulunan Filipinler’de sık sık depremler meydana geliyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG