Erişilebilirlik

Fildişi Sahili'nde Çatışmalar Şiddetleniyor


Fildişi Sahili'nde Çatışmalar Şiddetleniyor
Fildişi Sahili'nde Çatışmalar Şiddetleniyor

Fildişi Sahili’nde Birleşmiş Milletler’e bağlı askerler ve muhalefet kuvvetleri, seçimleri kaybetmesine rağmen görevinden ayrılmayı reddeden Devlet Başkanı Laurent Gbagbo’ya bağlı birliklerin mevzilerine saldırıları yoğunlaştırdı.

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, helikopterlerin Devlet Başkanlığı sarayı ve konutunda kurulu askeri kamplara ateş açtığı bildirildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy de, ülkesinin Birleşmiş Milletler’in isteği üzerine bu operasyona katıldığını söyledi. Sarkozy askerlere, sivilleri Gbagbo’ya bağlı topçu birliklerinden koruma görevi verildiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon ise, operasyonun Gbagbo’nun sivillere topçu ve ağır silahlarla saldırmasını önlemeyi amaçladığını belirtti.

Bölgedeki Birleşmiş Milletler Barış Gücü Komutanı Alain Le Roy, operasyonu bugün tamamlamayı amaçladıklarını söyledi.

Geçen Kasım ayında yapılan seçimleri kazanan ve uluslararası toplum tarafından devlet başkanı olarak tanınan muhalefet lideri Alassane Outtara’ya bağlı birliklerse dün başkent Abidjan’a girdi. Gbagbo’ya bağlı kuvvetlerse savunmalarını devlet başkanlığı sarayı çevresinde yoğunlaştırmış durumda.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG