Erişilebilirlik

'FETÖ' Soruşturması Akşener’e Doğru mu Uzanıyor?


Meral Akşener
Meral Akşener

15 Temmuz Darbe Girişimi kapsamında yapılan soruşturmalar hız kesmeden sürüyor.

Bugün Metropol Araştırma Şirketi sahibi Özer Sencer, MHP Olağanüstü Kongre Çağrı Heyeti üyesi Turan Yaldır ile Yeniçağ gazetesi yazarları Yavuz Selim Demirağ, Servet Avcı, Kürşad Zorlu ve Adnan İslamoğulları hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Kazakistan’da bulunan Zorlu dışındaki isimler polis tarafından gözaltına alınarak Başkent Spor Salonu’na götürüldüler.

Demirağ’a ilk destek verenlerden biri İlker Başbuğ oldu

FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alınanlardan Yavuz Selim Demirağ, 2015 yılında yazdığı “İmamların Öcü” adlı kitapça Gülen cemaatinin Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki yapılanmasını anlatıyordu.

Demirağ’a twitter üzerinde ilk destek verenlerden biri Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ oldu. Son kitabında Demirağ’dan alıntılar olduğunu belirten Başbuğ, “Bu kitapta ‘İmamların Öcü’ adlı kitap baş referans. Yazarı Yavuz Selim Demirağ bugün gözaltında. At izi, it izine karışmış mı?” yazdı.

Demirağ akşam saatlerinde savcılık sorgusu yapılmadan serbest bırakıldı. Odatv'ye konuşan Demirağ,Beni aldıktan sonra biraz telaşlandılar. Basının serbest bırakılmamda büyük etkisi oldu. Yani bırakmak zorunda kaldılar. Savcının talimatıyla bıraktılar. Savcının karşısına dahi çıkarılmadım" dedi

Gözaltında tutulan Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Servet Avcı ise Kürt meselesindeki şahin kalemlerden biri. Yeniçağ gazetesi yazarı, son dönemde MHP Genel Merkezi’ne yönelik eleştirileriyle öne çıkıyordu. Haklarında gözaltı kararı çıkan diğer Yeniçağ gazetesi yazarları gibi Avcı da 15 Temmuz Darbe Girişimi öncesi MHP’deki liderlik yarışında “MHP'de bir şey değişirse, sadece MHP'de değil, Türkiye'de çok şey değişir” diyerek Meral Akşener’e destek veriyordu.

Avcı, 30 Ağustos’ta “Akşener neden ihraç ediliyor?” başlıklı yazısında MHP Genel Başkan adayının 16 Ağustos’ta ihraç talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine tepki göstermişti.

Erdem Gül: "Akşener’in de Fetullahçılar’a yönelik soruşturmalarda yargılanması yönünde bir çaba var"

Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, gözaltı kararı alınan kişilerin Akşener’e destek verilen kişiler olduğunu doğruladı. Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtlayan Gül, bazı çevrelerin Meral Akşener’i de FETÖ soruşturmalarına katmak için uğraş verdiğini söyledi.

Gül, “Bugün gözaltı kararı çıkan isimlerin, MHP’de olağanüstü kongre sürecinde Meral Akşener’den yana tavır aldığını biliyoruz. 15 Temmuz sonrası FETÖ soruşturmalarında MHP’de olağanüstü kongre için karar veren hakimler tutuklandı. Çağrı heyeti başkanı gözaltına alındı, bırakıldı. Akşener’in Meclis’teki eski sekreteri KHK ile TBMM’den memurluktan ihraç edildi. Birkaç zamandır özellikle ana akım televizyonlara çıkan bir takım eski itirafçıların Meral Akşener’le ilgili iddialarını izledik. Akşener’in ısrarla yalanladığı kaset meselesini yine gündeme getirdiler. Akşener’in de Fetullahçılar’a yönelik soruşturmalar kapsamında yargılanması için bir çaba olduğunu gözlüyoruz,” dedi.

Akşener: “MHP yönetimi muhaliflerini saf dışı etmek istiyor”

Sürecin kendisine uzanıp-uzanmayacağı tartışılan MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, twitter’dan yaptığı açıklamada gözaltı kararlarına tepki gösterdi.

Akşener, “Ülkücü arkadaşlarımın FETÖ’cü olmak iddiasıyla gözaltına alınmalarını lanetliyorum. Sırf siyasi muhaliflerini saf dışı etmek amacıyla bunu yaptıranları Ülkücüler unutmayacaktır. Adli makamlara ve kolluk kuvvetlerine çağrım, çok önemli ve ciddi bir süreci bu tür siyasi oyunlara alet etmek isteyenlere müsaade etmeyiniz,” dedi.

MHP’li siyasetçi AKP’ye olan tepkisini de “Her dönem yaptığınız haksızlıkları ‘Allah bizi affetsin’ diyerek kapatamazsınız. İnsanların hayatlarını çalışıyorsunuz,” diyerek dile getirdi.

Bir diğer genel başkan adayı Sinan Oğan da sosyal medya hesabından yaptığı yorumda “MHP'de bazı muhalif isimlere yönelik bu sabah başlatılan operasyon işi sulandırmak ve FETÖ'ye hizmet olur,” dedi.

Koray Aydın: “Soruşturmalar kripto FETÖ’cülerce sabote ediliyor”

Olağanüstü Kongre’de aday olacağını açıklayan Koray Aydın da tam bir şark kurnazlığıyla muhaliflerin FETÖ torbasının içine atılmak istendiğini ifade etti.

Aydın, “FETÖ soruşturmalarının kripto elemanlarca sabote edildiği Olağanüstü Hal döneminde yaşanan gelişmeler, FETÖ soruşturmalarının, bu yapının halen etkin yerlerde olan kripto elemanlarınca bir fırsata dönüştürülerek sabote edildiği, mağduriyetleri çok çeşitli ve ilgisiz kesimlere yayarak kaos ve kargaşa ortamının sürekli hale gelmesine hizmet ettiklerini ortaya koymaktadır. Ortada kuvvetli deliller yokken, sadece makul şüphe, ihbar veya şikayetler üzerinden yapılan açığı alma, ihraç, gözaltı ve tutuklamalar bilerek ya da bilmeyerek bu ihanet şebekesinin değirmenine su taşınması anlamına gelmektedir,” dedi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG