Erişilebilirlik

Ferguson'da Polisleri Vuran Kişi Tutuklandı


Ferguson'da geçen hafta gösteri sırasında vurulan polislere yardım eden arkadaşları
Ferguson'da geçen hafta gösteri sırasında vurulan polislere yardım eden arkadaşları

Savcı, hareket halindeki bir araçtan ateş açan 20 yaşındaki siyah zanlının polisleri hedef alıp almadığının henüz açıklık kazanmadığını, soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Amerika’nın Ferguson kentinde geçen hafta emniyet müdürlüğü binası önündeki gösteri sırasında iki polisin vurulması olayıyla ilgili olarak bir kişi tutuklandı.

Savcı Robert McCulloch, hareket halinde bir araçtan ateş açan 20 yaşındaki siyah zanlının polisleri hedef alıp almadığının henüz açıklık kazanmadığını, soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

Adalet Bakanlığı’nın Ferguson Emniyet Teşkilatı’nı ırkçı politikalar izlemekle suçladığı raporu açıklandıktan kısa bir süre sonra emniyet müdürü istifa etmiş, bundan birkaç saat sonra da iki polis kurşunlanmıştı.

Biri omuzundan, diğeri yüzünden yaralanan polislerin tam olarak iyileşmeleri bekleniyor.

Ferguson’daki gerginlik, yaklaşık yedi ay önce beyaz polis memuru Darren Wilson’ın, silahsız siyah bir genci öldürmesi sonrasında başlamıştı.

Olay sonrasında başlatılan Adalet Bakanlığı soruşturmasında, Ferguson polisinin kentin büyük çoğunluğunu oluşturan siyahlara karşı ayırımcı politikalar izlediği, hukuksuz şekilde trafikte araçlarını durdurduğu, tutukladığı ve ceza yazdığı sonucuna varmıştı. Kent yetkililerinin mahkemeleri “para kazanma makinesine” dönüştürdüğü de raporda yer alan tespitlerdendi.

Emniyet müdüründen önce de belediye başkanı, yerel mahkeme yargıcı, bir mahkeme katibi ve iki polis memuru görevlerinden ayrıldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG