Erişilebilirlik

Ferguson Soruşturmasında Sıkıntı Yaşanıyor


Ferguson Soruşturmasında Sıkıntı Yaşanıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:21 0:00

Missouri eyaletinin Ferguson ilçesinde silahsız siyah bir gencin polis tarafından vurularak öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın kanıtları bir süre sonra mahkemeye sunulacak. Polis memurunun yargılanıp yargılanmayacağına karar verilecek. 9 Ağustos’taki olaydan buyana Ferguson protestolara sahne oldu

Savcılar, Ferguson’da 18 yaşındaki Michael Brown’ın polis memuru Darren Wilson tarafından öldürülmesiyle ilgili kanıtları inceliyor.

Çoğu siyahlardan oluşan bölge sakinleri olayın aydınlatılmasını istedi. Oğlunun cinayete kurban gittiğini savunan Michael Brown’ın annesi Lesley McSpadden olayın ayrıntılı bir şekilde soruşturulması çağrısında bulundu:

“Bu adamın tutuklanıp yaptıklarından sorumlu tutulmasını istiyorum. Adalet istiyorum.”

Brown’ın ölümüyle ilgili çelişkili bilgiler var.

Ferguson polisi, Brown vurulmadan önce bir dükkanda çekilen video görüntüleri yayınladı. Videoda Brown olduğu iddia edilen kişi dükkandan puro çalarken görülüyor. Ancak Brown’ın vurulmasının soygunla bağlantısı yok. Brown’ı caddede gören polis memuru Darren Wilson arabasıyla yanında duruyor. Sonrasında Saint Louis Emniyet Müdürü Jon Belmar’a göre, memur Wilson saldırıya uğrayıp, zanlı tarafından aracına geri itiliyor. Sonra araçtan bir silah sesi işitiliyor.

“Soruşturmadan anladığımız kadarıyla devriye aracının içinde polisin silahını ele geçirmek için bir arbede yaşanmış.”

Polis de, memur Wilson’un yüzündeki yara izlerini doğruluyor. Ama görgü tanıklarına göre durum çok daha farklı:

“Genç araçtan uzaklaşmaya, polisse onu içeri çekmeye çalışıyordu.”

Sonrasında ne olduğu açık değil. Ancak diğer görgü tanıkları Brown’un vurulduktan sonra uzaklaşmaya çalıştığını söylüyor:

“Zanlı kaçıyordu, sonra geri döndü, ellerini kaldırdı. Defalarca vurulduktan sonra durdu, ellerini havaya kaldırdı.”

Brown ailesinin avukatları, yaptırdıkları bağımsız otopsinin sonucunu açıkladı. Gencin ikisi başından olmak üzere önden defalarca vurulduğu belirtiliyor. Otopside ayrıca Brown’la polis arasında boğuşma izine rastlanmadı. Avukat Benjamin Crump anlatıyor:

“Otopsi görgü tanıklarının ifadelerini doğruluyor. Michael Brown’a defalarca ateş açılmış.”

Yerel ve federal yetkililer de Brown’un cesedinde iki ayrı otopsi daha yürüttü.

Öte yandan memur Wilson’ın, mesai arkadaşlarına zanlı üzerine saldırdığı için ateş açmak zorunda kaldığını defalarca söylediği belirtiliyor. Ama bu, sorgu memurlarınca doğrulanmadı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG