Erişilebilirlik

FBI: "Trump’ın Dinlendiğini Gösteren Kanıt Yok"


Federal Soruşturma Bürosu FBI Başkanı James Comey, Başkan Donald Trump’ın eski başkan Barack Obama’nın kendisini dinlettiğine dair suçlamasının dayanaksız olduğunu söyledi. Comey ayrıca FBI’ın Trump’ın seçim kampanyasındaki danışmanlarının Trump’ın kazanmasına yardımcı olmak için Rusya'yla yasadışı olarak işbirliği yapıp yapmadıklarına dair soruşturma yürüttüğünü doğruladı.

Comey, Trump’ın tweetlerini kastederek, “tweetleri destekleyecek herhangi bir bilgimiz yok” dedi. Comey bu açıklamayı Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu'nda yaptı. Trump, Obama’nın New York’taki Trump Tower’da kendisini dinlettiğini iddia etmişti.

Comey bu aşamada, yaptıkları soruşturmayla ilgili olarak daha fazla bilgi veremeyeceğini kaydetti.

Comey’nin açıklamaları Trump’ın bu yöndeki iddiaları reddetmesinden birkaç saat sonra geldi. Trump, bunun seçimi kaybetmeleri nedeniyle Demokratlar'ın uydurması olarak niteliyor.

Comey, Obama’nın bir Amerikan vatandaşının dinlenmesi konusunda mahkeme kararı olmadan tek taraflı talimat veremeyeceğini söyledi.

Ulusal Güvenlik Dairesi Direktörü Mike Rogers da, eski başkan Obama’nın talimatıyla İngiliz istihbarat servisinden Trump’ın elektronik ortamda dinlenmesinin istendiği şeklindeki haberi yalanladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Fox News’da bir uzmanın ortaya attığı iddiaya atıfta bulunmuştu. İddia İngiliz istihbaratı tarafından da kesin bir dille yalanlanmıştı.

Senato İstihbarat Komisyonu’nda da ay sonuna doğru benzer bir oturum düzenlenmesi planlanıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG