Erişilebilirlik

FBI Boston Saldırısı Zanlılarının Görüntülerini Yayınladı


Federal Soruşturma Bürosu, Pazartesi günü Boston maratonuna düzenlenen bombalı saldırılarla ilgisi olduğu düşünülen iki zanlının fotoğraf ve videolarını yayınladı.

Fotoğraf ve videolarda, şüpheli şahısların ikisinin de koyu renk sırt çanta taşıdığı, birinin beyaz beysbol şapkasını ters olarak giydiği, diğerinin de siyah bir şapka giydiği gözleniyor.

FBI: 'Tehlikeli olabilirler'

FBI soruşturmasını yürüten Richard DesLauriers, Boston’da gazetecilere yaptığı açıklamada, beyaz şapkalı zanlının sırt çantası ikinci patlamanın olduğu yerde bulunan bir restoranın önüne bıraktığını açıkladı. DesLauriers, iki zanlının da silahlı ve tehlikeli olabileceğini söyledi, kimsenin bu kişilere yaklaşmaması ve görülmeleri durumunda polise haber verilmesi uyarısında bulundu.

FBI görüntülerine büronun web sayfası www.fbi.gov üzerinden de ulaşabilir.



Boston maratonunun bitiş çizgisi yakınında patlayan iki bomba, aralarında sekiz yaşında bir çocuğun da bulunduğu üç kişinin ölümüne yol açtı. Bombalı saldırıda 170’ten fazla kişi de yaralandı. Yaralananlardan bazıları bacaklarını kaybetti.

Başkan Barack Obama, Amerika’nın gösterdiği kararlılığın Boston Maratonundaki bombalı saldırıyı düzenleyen teröristlere karşı “en büyük kınama” olduğunu söyledi. Obama saldırıda ölenler için Boston’da bir kilisede yapılan dinler arası anma töreninde konuştu.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG