Erişilebilirlik

FBI Amerika İçinde de İHA Kullanmış


Amerika’da insansız hava araçları yıllardır kuzey ve güney sınırlarının izlenmesi için kullanılıyor. Ancak Çarşamba günü Kongre’deki oturumda FBI Başkanı Robert Mueller kurumun Amerika içinde başka amaçlar için de insansız hava aracı kullandığını söyledi.

Başkan bu araçların ülke içi kullanımının “çok sınırlı ve seyrek” olduğunu ve dairenin bu araçların hangi koşullarda kullanılacağıyla ilgili yönetmeliğin hazırlanması sürecinin henüz başlarında olduklarını belirtti.

Amerika’da son haftalarda terörizmi engelleme amaçlı gözetleme programlarıyla ilgili ayrıntıların ortaya çıkmasının ardından bazı siyasetçiler, hükümetin Amerikan vatandaşlarının telefonlarıyla internet iletişimlerinin izlenmesine destek verdi. Ancak bazı Kongre üyeleri izlemenin çok ileri gittiğini, vatandaşlık haklarına ve mahremiyete tehdit oluşturduğunu düşünüyor.

Mueller insansız hava araçlarının ülke içinde kullanımının genel olarak her seferde tek bir olayla sınırlı kaldığına dikkati çekti, ama bu olaylar hakkında ayrıntı vermedi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG