Erişilebilirlik

Facebook Video İzlenme Sayılarını Çarpıtmış


Facebook, yayınladığı videoların ortalama izlenme sürelerini son iki yıldır olduğundan fazla hesapladığını açıkladı. Reklam verenler ödedikleri ücretlerde değişiklik olmasa da yanlış hesaplamaya tepkili.

Facebook'tan yapılan açıklamada, "Yakın zamanda video ölçen sayaçlarımızdan birinde hata olduğunu fark ettik. Bu hata düzeltildi ve reklam ücretlendirmeleri bu hatadan etkilenmedi” dendi.

Wall Street Journal'ın haberine göre reklam şirketi Publicis, ortalama izlenme sürelerinin yüzde 60 ile 80 arasında fazla hesaplandığını ve bu sorunun kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Yayınlanan videoların kullanıcı üzerinde işe yarayıp yaramadığı, reklam veren açısından çok önemli. İzlenme verileri ve video trafiğinin ölçütleri, reklam fiyatlarını da etkiliyor.

Hatanın, Facebook'un videonun ortalama görüntülenme süresi ölçümlerinde olduğu belirlendi. Ölçümde videoyu üç saniyeden az izleyen kullanıcılara yer verilmedi. Bu da videoların ortalama izlenme süresini şişirdi. Ortalama Video Görüntüleme Süresi, video izlerken geçen sürenin videoyu izleyen toplam kişi sayısına bölünmesiyle hesaplanıyor.

Sosyal medya devi, sorunun giderildiğini söylese de Publicis, hatanın Facebook'un ölçümlerinin üçüncü bir tarafça doğrulanması gereğini ortaya koyduğunu duyurdu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG