Erişilebilirlik

Facebook ve Twitter’ın Kurucularına IŞİD Tehdidi


IŞİD terör örgütünün bilgisayar korsanları, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ve Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’ı ölümle tehdit etti.

Kendisine “Halifenin Oğulları” adını veren bir grup, tehdidi internete yüklediği 25 dakikalık görüntüyle duyurdu. “Destekçilerin Alevleri” ismi verilen videoda, Zuckerberg ve Dorsey’ın görüntüleri silahla delik deşik edilmiş vücutları alevler içinde yanıyormuş gibi gösteriliyor.

IŞİD üyelerinin Facebook ve Twitter hesaplarının silinmesi çabalarının yetersiz kaldığı da bu video ile ortaya çıkmış oldu. Bilgisayar korsanları, videoda hala, 10 bin Facebook hesabının,150 Facebook grubunun ve 5 bin Twitter hesabının IŞİD’in elinde olduğunu iddia etti.

Grup videoda, “Her gün bir sürü hesabımızı kapatıyorsunuz, biz de diyoruz ki ‘Yapabildiğiniz ancak bu mu? Bizim kapasitemizde değilsiniz. Bir hesabı kapatırsanız, 10 tanesini açarız. Sonunda sitelerinizi ortadan kaldırdığımızda siz de silinirsiniz. Allah’ın rızasıyla doğru söylediğimizi biliyoruz” yazılarıyla Zuckerberg ve Dorsey’e seslendi.

320 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Twitter, 2015 ortasından bu yana IŞİD’le bağlantılı 125 bin hesabı askıya aldı. Facebook da San Bernardino saldırısını düzenleyen Taşfin Malik’in hesabını, hizmet şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle kapatmıştı. Şirket, terörizmi öven ve yücelten içeriğin yasakladıklarını açıklamıştı.

Şirketler, Paris ve San Bernardino terör saldırılarının ardından federal yetkililerle biraraya gelmişti. Bu görüşmeden sonra IŞİD bağlantılı içerik konusunda daha dikkatli hareket edilmeye başlanmıştı.

IŞİD, bünyesine yeni savaşçılar katmak için sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor. Video ile ilgili Facebook ya da Twitter’den bir açıklama gelmiş değil.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG