Erişilebilirlik

“F-16 Satışındaki Şartın Kaldırılması Olumlu”


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin 2023 savunma bütçesini de içeren Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası (NDAA) tasarısının nihai metninde, Türkiye’nin F-16 alımını sınırlandıran olumsuz bir unsurun bulunmamasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, F-16 konusunda teknik görüşmelerin yapıcı bir ortamda devam ettiğini belirterek, ABD yönetiminin F-16 konusunda desteğinin tam olduğunu açıklamalarından gördüklerini kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’de temaslarda bulunan Moldova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Nicu Popescu ile düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Kongre’nin rolü burada önemli, olumlu olması gerekiyor. Bazı açıklamalar oldu. Ulusal Savunma Yetki Yasası'nın oylamaya sunulacak nihai metninde olumsuz bir unsurun olmaması, olumlu bir gelişme. Bunu olumlu karşılıyoruz” diye konuştu.

Yasanın bir an önce onaylanmasını beklediklerini dile getiren Çavuşoğlu, “F-16 alımının ve modernizasyonunun artık prosedür olarak tamamlanması gerekiyor. Bu herkesin yararına. Herhangi bir şarta bağlı olduğunda almamızın bir anlamı olmadığını daha önce söylemiştik” dedi.

ABD'nin 2023 savunma bütçesini de içeren Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) tasarısının son halinden, Temsilciler Meclisi'nce Türkiye’nin F-16 alımını sınırlandırmak üzere konulan maddelerin çıkarıldığı basına yansıdı.

Türkiye, ABD’den 40 yeni F-16 savaş uçağı ve envanterindeki 80 uçak için ise modernizasyon kiti talep ediyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG