Erişilebilirlik

Eski IMF Başkanı Hakkında Yeni Soruşturma


Eski IMF Başkanı Hakkında Yeni Soruşturma
Eski IMF Başkanı Hakkında Yeni Soruşturma

Fransa’daki fahişe skandalıyla ilgili olarak Uluslararası Para Fonu eski başkanı Dominique Strauss-Kahn ifadeye çağrıldı

Fransa’daki fahişe skandalıyla ilgili olarak Uluslararası Para Fonu eski başkanı Dominique Strauss-Kahn ifadeye çağrıldı.

Skandal, bir çetenin Paris ve Washington’daki gece kulübü ve zengin partilerine genç kadın sağladığı iddialarıyla ilgili.

Haberlere göre emniyet yetkilileri Strauss-Kahn’un kadınların fahişe olduğunu bilip bilmediğini öğrenmek istiyor. Olayla ilgili olarak birkaç işadamıyla bir emniyet müdürünün tutuklandığı öğrenildi. Savcı, kadınlar için çeteye ödenen paranın da resmi kaynaklardan sağlandığına inanıyor.

Geçen Mayıs’ta, New York’ta, kaldığı otelin hizmetçisine tecavüz etmekle suçlanan eski IMF Başkanı, o zamana kadar, Fransa’da bu yılki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmayı planlıyordu.

Nafissatou Diallo adlı kadının güvenirliği konusunda kuşkular belirlemesi üzerine tecavüz davası geri çekildi ancak davacı Strauss-Kahn hakkında tazminat davası açtı.

Ekim ayında da Fransız yazar Tristane Banon, Dominique Strauss-Kahn’u 2003 yılındaki bir olaydan ötürü tecavüz girişimiyle suçlamış fakat New York’taki dava geri çekilince mahkemeye vermekten vazgeçmişti.

XS
SM
MD
LG