Erişilebilirlik

Eski Başkan Bush'un Anıları Piyasaya Çıkmadan Basına Sızdı


Eski Başkan Bush'un Anıları Piyasaya Çıkmadan Basına Sızdı
Eski Başkan Bush'un Anıları Piyasaya Çıkmadan Basına Sızdı

Eski Başkan George W. Bush anılarını içeren kitapta 2004 seçimleri öncesinde Başkan Yardımcısı Dick Cheney’le yola devam etmemeyi düşündüğünü yazdı.

Bush’un anı kitabı henüz yayınlanmadı ancak New York Times kitabın bir kopyasını ele geçirdi.

“Karar Noktaları” adını taşıyan kitapta Bush, ilk dönem başkanlığı sırasında, Beyaz Saray’da asıl söz sahibinin Dick Cheney olduğu yolundaki iddiaları önlemek için başkan yardımcısını değiştirmeyi planladığını yazıyor.

Bush kitabında, “Cheney’i uzaklaştırmak Beyaz Saray’da asıl sözü geçen kişinin ben olduğunu gösterecektim” diyor. Ancak Bush, ‘Cheney’in işlerin yürümesinde son derece yararlı olması’ nedeniyle sonradan bundan vazgeçtiğini belirtiyor.

Eski Başkan Bush, kitabında Irak savaşına giden süreci de anlatıyor. Bush, kitabında Cheney’in savaşın başlatılması fikrini savunduğunu kaydediyor. Bush, bir öğle yemeği sırasında, Cheney’in kendisine ‘Irak diktatörü Saddam Hüseyin’den ne zaman kurtulmayı planladığını’ sorduğunu da yazıyor.

Bush Irak savaşı kararını savunuyor ve savaşın Irak halkıyla Amerika’nın yararına olduğunu vurguluyor. Başkan anılarında, suda boğulma hissi veren sorgulama yöntemine kendisinin bizzat izin verdiğini de belirtiyor.

XS
SM
MD
LG