Erişilebilirlik

Esat Geri Adım Atmıyor


Suriye Devlet Başkanı İngiltere'nin Sunday Times Gazetesi'nin internet sitesinde video olarak da yayınlanan demecinde ülkesini asla terketmeyeceğini tekrarladı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat, muhalefetle görüşmeye hazır olduğunu ama ülkenin liderliğini kesinle bırakma niyetinde olmadığını açıkladı.

Esat bu açıklamayı , İngiliz Sunday Times gazetesine verdiği demeçte yaptı. Ülkede iki yıldır süren çatışmanın kendisinden kaynaklandığı yönündeki yorumların saçma olduğunu savunan, “Bunun saçma olduğu ortada. Libya, Yemen ve Mısır’da yaşananlar bunun kanıtıdır” dedi.

Gazeteyle geçen hafta Şamda’ki evinde yaptığı görüntülü söyleşide Esat, “silahlı terrorist” ile “siyasi oluşum” arasındaki ayrımı kabul ederek silahlarını teslim eden herkesle görüşmeye açık olduğunu söyledi.

Suriye lideri, İngiltere’yi ülkedeki şiddeti tırmandırmaya yardımcı olmak ve isyancılara askeri teçhizat temin etmekle de suçladı. Esat, “İngiltere sorunu militarize etmeye kendini bu kadar adamışken kim onlardan bir arabulucu rol üstlenme talebinde bulunabilir ki” dedi.

Esat İngiltere’ye “ Biz bir kundakçının itfaiyeci olmasını beklemeyiz” şeklinde seslendi.

Suriye Devlet Başkanı, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve uluslararası barış temsilcisi Laktar Brahimi’nin hükümet ile muhalefet arasındaki görüşmelere aracı olabileceklerini ilişkin açıklamalarına da "Muhalefetle diyaloğa her zaman hazırım" şeklinde karşılık verdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG