Erişilebilirlik

Esat Rejimi 16 Kişiyi Daha Öldürdü


Mahir, Beşşar ve Basil Esat savaş suçluları mı?
Mahir, Beşşar ve Basil Esat savaş suçluları mı?

Humus, Dar ve başkent Şam ve diğer illerde de yapılan rejim karşıtı etkinliklere binlerce kişinin katıldığı, güvenlik güçlerinin en az 16 kişiyi öldürdüğü öğrenildi.

Bu arada güvenlik güçleri, huzursuzluğun arttığı kuzeybatı kesimindeki Maaret El Numan ile Han Şeyhun kentlerine tank ve birlik gönderdi.

Dünya liderleri Suriye’nin halkına karşı silah kullanmasını giderek daha yüksek sesle eleştirmeye başladı. Fransız yetkililer, bugün yaptıkları açıklamada Esat rejimine karşı ek AB yaptırımları konulmasına destek verdi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon da, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat’a çağrıda bulundu ve halkına karşı kurşun sıkmaktan vazgeçip, vakit varken göstericilerle masaya oturmasını istedi.

Esat Rejimi 16 Kişiyi Daha Öldürdü
Esat Rejimi 16 Kişiyi Daha Öldürdü

Türk yetkililer ise, Suriye’den Türkiye’ye sığınanların yasının 10,000’e yaklaştığını duyurdu. Türkiye sınırın Suriye tarafındaki binlerce kişiye de yardım sağlamaya çalışıyor. Kendi ordularından kaçan sivil halk, kentlerin ağır hasar gördüğünü askerlerin evlerini talan ettiklerini söylüyor.

Öte yandan Amerikan film yıldızı Angelina Jolie Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi sıfatıyla Hatay’da Suriyeli mültecilerin kaldığı kampları ziyaret etti.

Fotoğraf Galerisi

XS
SM
MD
LG