Erişilebilirlik

Esat: ABD Hava Saldırılarından Haberdarız


Suriye devlet Başkanı Esat BBC'nin sorularını yanıtlarken
Suriye devlet Başkanı Esat BBC'nin sorularını yanıtlarken

Suriye Devlet Başkanı BBC’ye verdiği röportajda, IŞİD'e yönelik hava saldırıları ile ilgili Irak gibi üçüncü ülkeler üzerinden bilgi aldıklarını ancak ABD öncülüğündeki koalisyon güçleriyle bilgi paylaşımı yapılmadığını söyledi

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat, IŞİD’e karşı oluşturulan ABD önderliğinde uluslararası koalisyonun hava saldırıları hakkında dolaylı bilgi aldıklarını ancak herhangi bir işbirliği içinde yer almadıklarını bildirdi

Başkent Şam’da BBC’ye verdiği röportajda, hava saldırıları ile ilgili Irak gibi üçüncü ülkeler üzerinden bilgi aldıklarını ancak koalisyon güçleriyle herhangi bir taktik bilgi paylaşımı yapılmadığını kaydetti.

Beşar Esat, Amerika öncülüğündeki koalisyon güçlerine katılmayı düşünmediklerini şu sözlerle ifade etti.

“Hayır kesinlikle katılamayız ve de katılmayacağız. Nedeni çok basit. Çünkü, terörü destekleyen bir ülkeyle işbirliği yapamayız.”

Suriye hükümeti, IŞİD’in de aralarında bulunduğu el-Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi gibi grupları terörist olarak tanımlıyor. Beşar Esat, koalisyon güçlerinde yer alan ülkelerin çoğunun terörizmi desteklediğini savunuyor.

“Varil bombası kullanmadık”

Suriye lideri röportajda ayrıca ülkede 4 yılı aşkın süredir devam eden iç savaş sırasında hükümet güçlerinin varil bombası kullandığı iddialarını reddederek, “bomba, füze ve kurşun” kullanıldığını ancak varil bombası ya da hedef gözetmeyen başka türlü silahların kullanılmadığını söyledi.

Esat, iddiaların Batı tarafından sürekli tekrarlanan çocukça hikayeler olduğunu savundu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG