Erişilebilirlik

Esad Halk Önüne Çıktı


Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad Şam’da bir camide bayram namazına katılarak Temmuz’dan beri ilk kez halk önünde göründü.
Suriye devlet medyası takım elbise giymiş Esad’ı el-Hamad camiinde güvenlik görevlileri arasında yerde oturmuş gülümserken gösterdi.
Cami imamı verdiği vaazda Suriye’nin Amerika, Batı ve Sünni Arapların düzenlediği komplonun kurbanı olduğunu önesürdü.

Esad, 18 Temmuz’da Şam’daki güvenlik merkezine düzenlenen dört üst düzey güvenlik yetklisinin öldüğü bombalı saldırıdan beri halk önünde görünmemiş, sadece kendisini resmi temaslar yaparkan gösteren televizyon görüntüleri yayınlanmıştı.

Devlet Başkanı Yardımcısı Faruk el-Şara camide Esad’ın yanında görülmedi.İsyancılar Sünni olan el-Şara’nın ülkeyi terkettiğini önesürmüştü.
Suriye hükümeti, el Şara’nın ülkeyi terk ettiği haberlerini yalanladı.
Suriye devlet televizyonu, Şara’nın makamından yapılan bir açıklama yayınladı. Açıklamaya göre 73 yaşındaki başkan yardımcısı, “ülkesini terk etmeyi hiçbir an düşünmediğini” söyledi.
Televizyonda yapılan duyuruda, Şara’nın eski Cezayirli diplomat Lakhdar Brahimi’nin Suriye temsilcisi olarak atanmasını da memnuniyetle karşıladığı bildirildi.

Brahimi, eski Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’ın yerine geçecek. BM ve Körfez ülkelerinin atadığı uluslararası Suriye temsilcisi olarak görev yapan Kofi Annan, geçen ay istifa etmişti.

Öte yandan Suriye’de çatışmalar da devam ediyor. merkezi Londra’daki Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü Cumartesi günkü çatışmalarda en az 137 kişinin öldüğünü bildirdi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG