Erişilebilirlik

Derviş Eroğlu New York'ta BM Genel Sekreteri'yle Görüştü


Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanı'yla BM Genel Sekreteri, Kıbrıs sorununun çözümü için yapılan görüşmelerde gelinen durumu değerlendirdi

New York'ta bulunan Kıbrıs Türk Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon'la görüştü. BM Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamaya göre görüşmede, Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulma amacıyla yapılan görüşmelerde gelinen nokta değerlendirildi.

Açıklamada, Genel Sekreterin, Kıbrıs Türk ve Rum liderlerinin iki tarafın da kabul edeceği bir çözüm bulma yönündeki kararlılığı karşısında takdir duygularını dile getirdiği belirtildi. Açıklamaya göre, Ban Ki-moon, iki liderin mülkiyet sorunu konusunda izledikleri yapıcı tutumdan duyduğu memnunluğu ifade etti ve bu önemli ve karmaşık sorun üzerinde fikir birliği sağlama yönündeki çabalarını yoğunlaştırmaları dileğini dile getirdi.

Genel Sekreter, Birleşmiş Milletler'in, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için adadaki tarafların öncülük ettiği görüşmeleri desteklemeye devam etme konusunda kararlı olduğunu tekrarladı.

Kıbrıs Rum Cumhurbaşkanı Hristofyas da New York'ta BM Genel Sekreteri'yle görüştü ve BM Genel Kurulu'nun yıllık toplantısına hitaben konuşma yaptı. 

XS
SM
MD
LG