Erişilebilirlik

'Ermeni Tasarısı Oya Sunulmayacak'


'Ermeni Tasarısı Oya Sunulmayacak'
'Ermeni Tasarısı Oya Sunulmayacak'

Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi tarafından yapılan açıklamaya göre Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi 252 sayılı Ermeni soykırımı tasarısını Genel Kurlun oyuna sunmayacak

Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) tarafından yapılan açıklamaya göre Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, 252 sayılı Ermeni soykırımı tasarısını Genel Kurlun oyuna sunmayacak.

Ermeni lobisinin önde gelen kuruluşlarından ANCA tarafından yayınlanan açıklamaya göre Pelosi ve Demokrat Parti liderliği tasarının oya sunulmamasını kararlaştırdı.

Açıklamada şöyle dendi: "Meclis Başkanı Pelosi, Ermeni soykırımı tasarısının - elindeki çoğunla, yetkiye ve fırsata rağmen - oylanmasına izin vermedi."

ANCA tasarının oya sunulmamasına tepki gösterdi. ANCA Başkanı Ken Hachikian "Ermeni asıllı Amerikalılar, Meclis Başkanı Pelosi ve Temsilciler Meclisi'ndeki Demokrat Parti liderlerliğinin partilerüstü bir çoğunluğu Ermeni soykırımı tasarısını oylaması konsuunda verdiği sözü yerine getirmemelerinden derin üzüntü ve kızgınlık duyuyor" dedi.

ANCA, bu olayın son dört yıldır Meclis Başkanı olan Pelosi'nin başarısızlığının bir göstergesi olduğunu ifade etti. Demokart Parti'nin Kasım ayında yapılan seçimlerde ağır kayıplar vermesi sonucu yeni yasama döneminde Pelosi Meclis Başkanlığı'nı bırakmak durumunda kalacak. Ermeni lobisi de Temsilciler Meclisi liderliğinde kendilerine yakın bir ismi kaybedecek.

Temsilciler Meclisi'nin bugünkü oturumu kapatması durumunda 111. yasama dönemi sona ermiş olacak ve 252 sayılı tasarı resmen düşmüş olacak. Milletvekilleri şu sıralarda başka bir maddeyi oyluyor.

XS
SM
MD
LG