Erişilebilirlik

Erkan Baş: "Can'ı zindandan çıkaracağız"


Can Atalay hakkında AYM kararı açıklandı.
Can Atalay hakkında AYM kararı açıklandı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili kararının uygulanması gerektiğini belirterek "Can'ı o zindandan çıkaracağız" dedi.

Baş, Hatay Milletvekili Can Atalay’ın halen hukuksuzca Silivri’de tutulmasına karşı başlattığı Hatay’dan Ankara’ya yürüyüşü bugün Anıtpark'ta sonlandırdı. Anıtpark'taki buluşmada, ilk önce kürsüye İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil çıktı.

Erkan Baş: "Can'ı zindandan çıkaracağız"
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00

Can Atalay'ın babası Mustafa Atalay da söz aldı ve "AYM açık bir direktif veriyor. Can Atalay'ı derhal tahliye edin. Can Atalay hapisten çıkacak bundan eminiz. Çünkü bu ülkede özgürlük için yürüyenler var. Çünkü bir köşeye sıkıştırılmış olsa da hukukta adalette direnenler var. Can çıkacak elbette, sevineceğiz. Asıl sevincimizi Osman Kavala, Çiğdem Mater, Tayfun Kahraman ve Mine Özderen çıktığında yaşayacağız. Onlar için özgürlük yürüyüşümüz devam ediyor. Madem bir araya geliş sebebimiz özgürlük buradan Filistin halkına dayanışma selamlarımızı yollayalım. Yaşanılan katliamların son bulmasını dileyelim" dedi.

Erkan Baş
Erkan Baş

TİP Lideri Baş, "Ülkenin dört bir yanında haksızlığa, zulme karşı adımlarını adımlarımıza katan herkese teşekkür ediyorum. Biz bu yürüyüşe Can Atalay'ın esaretine son vermek için çıktık. Bırakmazlar, diyorlardı. Şöyle yanıt verdik: Biz alışmayacağız. Biz kabullenmeyeceğiz. AYM kararıyla haklılığımız tescillenmiş oldu. Adalet geldi demiyoruz ama zor bir mücadeleyi kazandık. Adalet sarayı dedikleri o binalar buradaki sarayın şubesidir. Buradan söz veriyorum Can Atalay'ı, o zindandan alacağız. Cumhuriyet halkın egemen olmasıdır. Devrimcidir. İşte buradayız. Halkın kendi kaderini kendi eline almasındayız. Bizim cumhuriyetçiliğimiz evrenseldir" diye konuştu.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

Forum

STÜDYO VOA

ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık silah yardımı planı - 15 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG