Erişilebilirlik

Ergenekon: Hukuki Bir Süreç mi, Siyasi Hesaplaşma mı?


"Ergenekon Soruşturması: Gerçekle Fantezi Arasında" başlıklı raporun yazarı Gareth Jenkins ve Carnegie Uluslararası Barış Vakfı uzmanı Henri Barkey Ergenekon soruşturmasını ve bu konudaki tartışmaları değerlendirdi



Ergenekon soruşturması siyasi bir hesaplaşma mı yoksa Türkiye’de değişimi simgeleyen hukuki bir süreç mi? "Ergenekon Soruşturması: Gerçekle Fantezi Arasında" başlıklı raporun yazarı Gareth Jenkins ve Carnegie Uluslararası Barış Vakfı uzmanı Henri Barkey Ergenekon soruşturmasını ve bu konudaki tartışmaları değerlendirdi.

Barkey, Ergenekon soruşturmasının Türkiye'deki değişimin - demokratikleşmenin - bir sonucu olduğunu, bazı tabuların yıkıldığı gibi eskiden dokunulmazlığı olanlara dokunulduğunu söylüyor.

Jenkins ise Ergenekon soruşturmasının ciddi bir siyasi hesaplaşma olduğunu, bir kesimin adalet sistemini kullandığını düşünüyor.

Son yıllarda Türkiye'de bir çeşit değişim olduğu konusunda görüşbirliğine varan uzmanlar ancak değişimin hangi yönde olduğu konusunda farklı görüşlere sahip.

Jenkins ve Barkey, Barış Ornarlı’nın sorularını yanıtladı.



XS
SM
MD
LG