Erişilebilirlik

Ergenekon: Gazeteciler Dahil 10 Kişi Gözaltında


Nedim Şener
Nedim Şener

Ergenekon soruşturması kapsamında 11 kişinin evleri arandı, bazıları gözaltına alındı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talebi üzerine15 farklı adreste arama yapıldı ve terör örgütü üyeliği suçlamasıyla Prof. Dr. Yalçın Küçük, gazeteci Nedim Şener, yazar Doğan Yurdakul, eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu, gazeteci Ahmet Şık, Oda TV yazarları Müesser Yıldız, Eren Sait ve Çoşkun Musluk ile Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil, muhabir İklim Bayraktar ve Aydın Bıyıklı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Bu kişilerden gazeteci yazar Nedim Şener, Ahmet Şık ve Prof. Dr. Yalçın Küçük gözaltına alındı. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Küçük, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, aramaları eleştirdi ve hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, “Bunlar bizim talimatımızla olan şeyler değil. Bu, savcılığın talebi üzerine güvenlik teşkilatımızın, emniyet teşkilatımızın, o verilen talimatı yerine getirmesi olayıdır.” dedi.

Arama ve gözaltına alınmalar Cuma günü saat 12:00’de, İstanbul Taksim Meydanı’nda, ondan fazla basın yayın kuruluşu tarafından protesto edilecek.

Ortak çağrıda, bugün ‘yeni bir Ergenekon dalgasının gazetecilik sahillerine vurduğu’ belirtiliyor ve "Her dalga birkaç meslektaşımızı alıp götürüyor. İtirazlar kar etmiyor, hukuk boynu bükük izliyor olup biteni” deniliyor.

Açıklamada Nedim Şener’in, Hrant Dink’in katline giden yolu deşifre eden kitabı; Ahmet Şık’ın ise, polis-cemaat ilişkilerini irdeleyen kitabı yüzünden 'darbeci' damgası yediği ve kitabı basılmadan evinin basıldığı yazılı.

XS
SM
MD
LG