Erişilebilirlik

Erdoğan’dan Halep Mesajı


Fırat Kalkanı Harekatı 64’üncü gününe girerken, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat'a bağlı kuvvetler Ankara’yı Halep'e ilerlememesi konusunda uyardı. Reuters haber ajansına konuşan East yanlı güçlerin komutanı Türkiye'nin Halep'in kuzeyi ve doğusuna yönelik her türlü ilerleyişine, kararlı bir şekilde ve güçle karşılık verileceğini söyledi.

Aynı komutan, IŞİD'le mücadele bahanesiyle kimsenin müttefik savunma hatlarına gitmesine izin vermeyeceklerine dikkat çekti. Komutan bu yöndeki her ilerlemenin, “kırmızı çizgiyi aşmak olarak değerlendirileceğini" ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Türk ordusunun amacının El Bab ve Münbiç’e ilerlemek olduğunu, operasyonun Halep’e genişlemeyeceğini söyledi.

Erdoğan, "El Bab'dan Münbiç'e doğru gidilecek. PYD/YPG'ye karşı gerekli mücadele veriliyor. Şimdi Halep'le ilgili bir sorunumuz yok" dedi.

Geçen hafta Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesine de değinen Erdoğan, “Bu terör gruplarına karşı müşterek mücadeleyi verelim ama Halep, Halepliler’indir. Bunu açıklamamız lazım. Halep'in üzerinde bir hesaba girmek doğru olmaz” diye konuştu.

Suriye’de okul hedef alındı: 17 ölü

Suriyeli insan hakları savunucuları, muhaliflerin elindeki İdlib’de bir okula düzenlenen hava saldırısında çoğu çocuk 17 kişinin öldüğünü duyurdu.

İdlib’in kuzeyindeki Has köyündeki okulda, öğrenciler bahçede toplandıkları sırada, bombardımanın hedefi oldu.

İdlib Haber Ağı, ağır yaralıların olduğu saldırıda ölü sayısının artabileceğini bildirdi. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de ölü sayısını 14’ü çocuk olmak üzere 22 olduğunu açıkladı.

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri, Esat rejimine ait olduğu sanılan bir helikopterin, Tall Nayif’de bulunan muhalif unsurlara yönelik ’varil bombalı’ hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi. TSK’nin açıklamasında, “2 muhalif şehit olmuş, 5 muhalif yaralanmıştır," denildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG