Erişilebilirlik

Erdoğan ve Ban Suriye’yi Görüştü


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ve mülteci krizlerini görüştü, uluslararası toplumun Suriye’de bir geçiş hükümeti kurulması için daha yakın işbirliği içinde olması gerektiğini vurguladı.

Anadolu Ajansı’na bilgi veren Cumhurbaşkanlığı kaynakları iki liderin dün gece bir telefon görüşmesi yaptığını ve Suriye’deki son gelişmeleri değerlendirdiğini açıkladı.

Ban ve Erdoğan 23-24 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Dünya İnsani Yardım Zirvesi’ne katılacak. Zirveye ev sahipliği yapıyor olmasından dolayı Erdoğan nezdinde Türkiye’ye teşekkür eden Ban, bunun dünyaya bir mesaj göndermesi dileğinde bulundu.

Dünya liderlerini ağırlamaktan onur duyduğunu belirten Erdoğan da bu zirvenin küresel ve bölgesel gelişmeler üzerinde görüş alışverişine fırsat tanıyacağını söyledi.

Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı zirve, BM İnsani Yardım İşleri Koordinasyon Ofisi ve BM Genel Sekreteri Ban tarafından düzenleniyor.

Ban ve Erdoğan telefon görüşmesinde Kıbrıs konusuna da değindi. Ban Ada’da çözüme kısa zamanda ulaşılmasını dilerken, Erdoğan da Kıbrıs’taki gelişmeleri yakından izlediğinin altını çizdi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG