Erişilebilirlik

Erdoğan: Terör ve Terörist Tanımı Değiştirilmeli


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Ceza Kanunu’ndaki terör tanımını tartışmaya açtı. Cumhurbaşkanı Külliyesi’nde Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen Doktorlar Buluşması’nda hekimlere seslenen Cumhurbaşkanı, siyaset, akademi ve medya dünyasına mesajlar verdi.

Erdoğan, “Elinde silahı olan, bombası olan teröristle, konumunu, kalemini, ünvanını, amacına ulaşabilmesi için teröriste emir verenin de hiçbir vasfı yoktur. Akademisyen olması, gazeteci olması, STK yönetici olması, aslında o kişinin terörist olduğu gerçeğini değiştirmez. Bombayı patlatan terörist olabilir, ama o eylemin amacına ulaşmasını sağlayan bu yardakçılardır. Terör ve terörist tanımını, en kısa sürede yeniden yaparak Ceza Kanunu'na almalıyız. Bu mesele basın özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü meselesi değildir” dedi.

Erdoğan: Bir milletin tamamına savaş açıp kazanan terör örgütü yoktur

Erdoğan, son beş ay içinde Ankara’da gerçekleştirilen üçüncü terör eyleminin diğerlerinden ayrıştığı görüşünde. Cumhurbaşkanı’na göre, bu saldırıda hedef ayrım gözetmeden Türk milletinin tamamı hedef alındı.

“Kızılay, tüm Türkiye ortalamasını temsil eden sembolik bir yerdir. Ankara'ya yolu düşen her vatandaşımız bir şekilde Kızılay'a uğrar, orada vakit geçirir. Sultanahmet'te, Ankara Merasim Sokak'ta, Ankara Garı'nda, Suruç'ta hepsini belirli hedeflere yönelik saldırı olarak değerlendirebiliriz. Ancak son saldırı, pazar gibi insan çeşitliliğin zirvede olduğu bir günde, kalabalığın en çok olduğu akşam saatlerinde gerçekleştiriliyor. Toplumun özetine yönelik bir saldırı olması dolayısıyla terör örgütünün gerçek yüzünü gösteren bir hadisedir. Bir milletin tamamına savaş açıp da kazanan hiçbir terör örgütü yoktur.”

Erdoğan: Bize bedel ödettiklerini sananlar bedel ödeme günü geldiğinde hayvandan daha aşağı duruma düşecek

Bu tür saldırılarla Türkiye’nin önünün kesilmesinin hedeflendiğini belirten Erdoğan, ancak el ele verilerek terörün üstesinden gelineceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı, “Siyasi rant meselesinde koşanları milletimiz asla affetmeyecektir. İçeride ve dışarıda bize bedel ödettiklerini sananlar, kendileri bedel ödeyecektir. Bize en sinsi yöntemlerle saldıranlar, bedel ödeme günü geldiğinde hayvandan daha aşağı duruma düşecekler, kendilerini bekleyen akıbetten kurtulamayacaklardır. Terör eylemlerinin en başta gelen amaçlarından bir tanesi de toplumun gündemini kendi kontrolleri altına almaktır. Kayıplarımızın acısını yaşayacak, kanlarının yerde kalmamasını sağlayacağız” dedi.

Demirtaş: Hükümeti eleştirmeyip tebrik mi edeceğiz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isim vermeden eleştirdiği HDP’nin lideri Selahattin Demirtaş isegazetecilere yaptığı açıklamada Pazar günkü terör saldırısını kınarken benzeri şiddet olaylarının uzun süredir Sur, Yüksekova ve Cizre’de yaşandığını ifade etti. HDP Eş Başkanı, “ ülke acıda ortaklaşmada maalesef ki başarılı olamıyor. Acı da bile neden ortaklaşamadığımızı sorgularken öncelikle hükümetin aynada kendisine bakması lazım. Hükümetin yaptığı tek şey, kınamak. Herkesi AKP, hükümet çizgisinde buluşmaya davet etmek dışında hiçbir şey yapmıyorlar. Sanki hiçbir siyasi sorumlulukları yok. Sanki ülkeyi kendileri yönetmiyor, iktidarda değiller. Olup bitenle ilgili en küçük bir sorumlulukları yok. Sütten çıkmış ak kaşık onlar, geriye kalan herkes suçlu. Ülkenin başkentinde 5 ay içerisinde 3 büyük patlama gerçekleşti AKP'yi bundan dolayı kutluyoruz mu diyeceğiz, ne diyeceğiz?” dedi.

Selahattin Demirtaş, hükümetin hiçbir uyarıyı dikkate almayarak Türkiye’de muazzam bir kutuplaşma yarattığını da savundu.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG