Erişilebilirlik

'Siyasi İktidar Olduk Ama Sosyal ve Kültürel Alanlarda İktidar Değiliz'


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul Ensar Vakfı’nın 38. Genel Kurulu’na katıldı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Dilberoğlu’nun başkanlığını yaptığı vakfın mütevelli heyeti üyeleri arasında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de bulunuyor.

Birçok milletvekili ile belediye başkanının da katıldığı genel kurulda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 14 yıldır iktidarda olduğunu ancak sosyal ve kültürel alanda iktidar olamadığını söyledi.

14 yılda İmam Hatip Liselerine ilginin artmasının güzel bir şey olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, istenen nesillerin yetiştirilmesi konusunda hala eksiklerin giderilmiş olmadığı görüşünde:

“Biliyorsunuz siyasi olarak iktidar olmak başka bir şeydir. Sosyal ve kültürel iktidar ise başka bir şeydir. Biz 14 yıldır kesintisiz siyasi iktidarız. Ama hala sosyal ve kültürel iktidarımız konusunda sıkıntılarımız var. Elbette çok sevindirici, ümit verici gelişmeler yaşandı. İmam Hatiplere olan ilginin artması; tüm okullarda Kuran-ı Kerim, Siyer-i Nebi, Osmanlıca gibi derslerin seçmeli olarak okutulması başlı başına çok güzel şeyler. Bununla birlikte ülkemizin ihtiyacı, milletimizin talebi, bizim hayalimiz olan nesillerin yetiştirilmesi konusunda hala pek çok eksiğimiz bulunuyor.”

Erdoğan: Medya, sinema, bilim, teknoloji ve hukukta milliyetine yabancı hizipler iş başında

“Dilimizden, tarihimize kadar birçok alanda ecdadımıza ve kültürümüze duyulan husumetin ürünü bir yaklaşımla hazırlanmış olan müfredatlar daha yeni yeni değişiyor” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göre, birçok alanda Türk milletine yabancı hizipler çok daha etkin.

“Medyadan sinemaya, bilim teknolojiden hukuka kadar pek çok alanda hala en etkin yerlerde ülkesine ve milletine yabancı zihniyetteki kişilerin, ekiplerin, hiziplerin bulunduğunu biliyorum. Açıkça söylemek gerekirse bu durumdan da büyük üzüntü duyuyorum.”

Erdoğan: Bizden önceki nesiller tek parti CHP’sinin zulmüne göğüs gerdiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisinin de içinde yer aldığı kitlenin hem tek parti dönemde hem de 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Nisan dönemlerinde zulme uğradığını belirterek, 15 Temmuz’da yeni bir zulüm yaratmak isteyenlere ders verildiğini ifade etti:

“Bayrak yarışında nöbeti yakında sizler devralacaksınız. Doğruyla yanlışın, iyiyle kötünün, hakla batılın mücadelesinde safını belirlemek her bir gencimizin kendi elindedir. Bizden önceki nesiller tek parti CHP'sinin zulmüne göğüslerini germişlerdi. Ardından 1960 darbesi üzerinden bir silindir gibi geçti. 1970'li yılların alacakaranlık kuşağından pek çok arkadaşımızı kaybettik. Biz 1980 darbesine maruz kalan neslin içindeydik. 28 Şubat döneminin zulmünü, o günleri bizzat yaşayanlardan dinlemişsinizdir. En son 15 Temmuz darbe girişimini hep birlikte yaşadık. Bugüne kadar milletimize yaptıkları her kötülük yanlarına kar kaldı sananlar, 15 Temmuz gecesi tarihi bir ders aldılar” dedi.

Erdoğan: 15 Temmuz’da darbeci hainlerin üzerine giden gençler Geziciler değil, bayrak ve ezanı için yola çıkan gençlerdi

Cumhurbaşkanı, Taksim Gezi Parkı’na AVM yapılmasına tepki olarak 31 Mayıs 2013’te başlayan ve kısa sürede tüm Türkiye’ye yayılan Gezi Olaylarının yıldönümü yaklaşırken bu konudan duyduğu rahatsızlığı 15 Temmuz Darbe Girişimi örneğiyle bir kez daha gözler önüne serdi.

Cumhurbaşkanı, “15 Temmuz'un en büyük kahramanlarından biri de gençlerimizdir. Geçmişteki o acı hatıraları bizzat yaşamadıkları halde darbe teşebbüsü anlaşılır anlaşılmaz takdire şayan bir sezgiyle gençlerimiz hemen harekete geçtiler. Tankların altından girip üstünden çıkmaktan, darbeci hainlerin üzerlerine gidip işgal ettikleri yerleri kurtarmaya kadar gençlerimiz hep ön saftaydılar. Birilerinin 'Artık yeni nesillerden millete ve ülkeye hayır gelmez' dediği gençler, o gece böyle söyleyenleri mahcup ettiler. O gece oraya gelenler Gezi Parkı'nın gençleri değildi. Bunu iyi görmemiz lazım. O gece oraya gelenler vatanını, milletini seven; bayrağı, ezanı için yola koyulan gençlerdi” dedi.

Böke: Geziciler bugünün çocuklarıyla paylaşacakları özgür bir ülke istedi

Erdoğan’ın sözlerine twitter üzerinden yanıt veren Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski Parti Sözcüsü ve İstanbul milletvekili Selin Böke, Ensar Vakfı’nın Karaman’daki evlerinde görev yapan bir öğretmenin tecavüz olayını gündeme getirdi.

Böke, “Geziciler bugünün çocuklarıyla paylaşacakları özgür bir ülke istedi. AKP Genel Başkanı tecavüzle anılan Ensar'ın kürsüsünden bu gençliğe saldırıyor. Ensar gibilerle mücadele ancak Ensar'lara itibar ve imkan sağlayan bu siyasi zihniyetle mücadele ederek mümkündür” dedi.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG