Erişilebilirlik

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta


Erdoğan ve Obama son olarak bu ay başındaki NATO zirvesinde görüşmüştü
Erdoğan ve Obama son olarak bu ay başındaki NATO zirvesinde görüşmüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere Pazar günü New York’a geldi. 6 gün sürecek ziyaretinde Erdoğan’ı yoğun bir ikili görüşme trafiği bekliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’a geldi. 6 gün sürecek ziyaretinde Erdoğan’ı yoğun bir ikili görüşme trafiği bekliyor.

Erdoğan’ın Pazartesi günü ilk programı Amerika’nın önde gelen düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi'nde (CFR) yapacağı konuşma olacak. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen bu toplantıda soru-cevap kısmının da yer almayacağı bildirildi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon'la ikili görüşmesi yine Pazartesi gerçekleşecek olan Erdoğan, aynı günün akşamında Türkevi'ndeki resepsiyonda vatandaşlarla bir araya geliyor. Bu resepsiyonun da basına kapalı olacağı açıklandı.

BM Genel Kurulu’nun Salı günü açılmasının ardından Genel Sekreter Ban evsahipliğinde gerçekleşecek ‘İklim Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan da bir konuşma yapacak. Genel Kurul’da da bir konuşma yapması planlanan Cumhurbaşkanı’nın gündeminde IŞİD’le mücadele olacak. Türkiye’nin Amerika önderliğinde dünya çapında yürütülen IŞİD terör örgütüyle mücadele kapsamında Suriye sınırında tampon bölge planı ve uçuşa yasak bölge ilan edilmesi önerisi sunabileceği bildiriliyor.

Perşembe akşamı Amerika’dan ayrılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yahudi ve Ermeni toplumunun Amerika’daki temsilcileriyle de görüşmesi bekleniyor.

Zirve sırasında dünya liderleriyle ikili görüşmelerde bulunacak Recep Tayyip Erdoğan’ın Amerika Başkanı Barack Obama’yla planlanmış bir görüşmesi bulunmuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'ta Ronald Lauder'in başkanı olduğu Dünya Yahudi Kongresi heyetiyle bugün yapacağı görüşme iptal oldu.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, heyetin Pazartesi sabah saatlerinde gerçekleşmesi planlanan görüşmeyi başka bir saat ve güne ertelemek istemesi üzerine cumhurbaşkanlığınca görüşmenin iptal edildiği bildirildi.

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG