Erişilebilirlik

Erdoğan: İstihbarat Zafiyeti Var


Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Reuters haber ajansına konuşan Recep Tayyip Erdoğan, istihbarat teşkilatlarının dünyada her şeye dört dörtlük sahip olmadığını söyledi. Bu olayda da bir istihbarat zafiyetinin varlığının ortada olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı, “Bunu gizlemenin saklamanın anlamı yok, bunu müsteşarıma da söyledim. Ben eniştemden bu haberi duyduğum ana kadar ne yazık ki bunu duymadım. Bu bir sıkıntı” diye konuştu

Bu olayın kalkışma değil darbe girişimi olduğunu, silahlı darbe teşebbüsü olduğunu da vurgulayan Erdoğan, “Bu 24 saat içinde olacak bir şey değildir. Bunun muhakkak gerisi vardır” ifadelerini kullandı.

“OHAL’in uzatılmasında mani yok”

Erdoğan, Resmi Gazete’de de yayınlanan Olağanüstü Hal Yasası’nı da değerlendirdi ve 3 ay içinde çok yoğun çalışmalar yapacaklarını açıkladı. “Halkım milletim kesinlikle en ufak bir endişeye kapılmasın. Her şey yolundadır ve OHAL tamamiyle demokratik kurumlarımızın çok daha sağlıklı çalışmasını sağlamak içindir. Aynı zamanda kamu kurumlarınız sağlıklı çalışabilsin ve bu bölücü, Fethullahçı terör örgütleri üzerinde de ilgili kurumlarımız çok dahata rahat çalışabilsin diye atılmış bir adımdır” dedi..

Erdoğan OHAL’in gerekirse uzatılabileceğinin de sinyalini verdi ve “Fransa 3 ay yaptı, sonra ikinci 3 ay yaptı, şimdi üçüncü 3 ayı uzattı. Bu konuda bir mani yok. Bu şimdi 3 ay ama 3 ay sonra bir ikinci 3 ayı da talep eder, tekrar böyle bir uzatma yapılabilir” diye konuştu.

TSK’da yeni yapılanma

YAŞ toplantısının Genelkurmay'ın talebiyle bir hafta öne alınması durumunun olduğunu da açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili birimlerin yaptıkları çalışmaları YAŞ’a suncaklarını ve çok kısa bir zaman içnde yeni yapılanmanın ortaya çıkacacağını duyurdu. “Silahlı kuvvetlerimiz inanınıyorum ki yeni bir kan bulmuş olacaktır” dedi.

Kimse, 11 Eylül'ü ABD yaptı diyor mu?”

Erdoğan, darbe girişiminin iktidar tarafından planlandığı iddialarıyla ilgili bir soruya ise, “Amiyane olacak bu çok ciddi bir terbiyesizliktir. Kimse, 11 Eylül'ü ABD yaptı diyor mu? Ve ya Fransa’daki son olayı kalkıp da Hollande yönetimi yaptı diyor mu? Bu olay için niçin böyle bir yönteme giriliyor. Bu olay millete karşıdır. Dikkat edin TBMM bombalanıyor. Kuleler değil. TBMM ile kalmıyorlar burada külliyemizi bombalıyorlar. 5 şehidimiz var. Ayni şekilde başbakanlığa saldırıyorlar, aynı şekilde emniyet teşkilatının özel harekat binasına saldırıyorlar. 47 kişi şehit oluyor. Demek ki milletin dinamik unsurları neresiyse buraya saldırıyorlar” yanıtını verdi.

Erdogan, darbe girişimi ve sonrasında yaşananları anlattı.

Ailesiyle Marmaris'ten ayrıldıktan sonra önce helikopterle Dalaman'a geçen Erdoğan, daha sonra Cumhurbaşkanlığı uçağı ile hareket etti. Erdoğan, İstanbul'da pistin karartıldığını öğrenince 3-4 sattlik yakıtı kalan pilota tur atmasını ve pisti kontrol etmesini söyledi. Emniyet ve Devlet Havalimanları İşletmesi ie görüşmeler sonucu aydınlatılan piste inen Erdoğan, “Darbecilerin ele geçirdiği F-16’lar üzerimizden çok çok alçak uçuş yaparken ses hızının üstüne geçtiler. Öyle ki devlet konukevinin camları kırıldı, yaralananlar oldu” dedi.

“Milletimizin meydanlara akın etmesi, Milletimizin tankların önünde durması, herhalde dünyada çok çok müstesna bir milletin yapacağı işti.” Diyen Erdoğan, darbe girişimi nedeniyle 246 şehidin 2 bin 185 yaralı olduğunu söyledi. Ve bu insanların yüreği ve imanın, halkın gücünün tankın gücü karşısında ne anlam ifade ettiğinin, ortaya konduğunu belirtti.


STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG