Erişilebilirlik

Erdoğan: 'İhanetin Bedelini Ağır Ödeyecekler'


Türkiye'de dün akşam yaşanan darbe girişiminden sonra Marmaris'te tatilde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağı, güvenliğin sağlanmasının ardından İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi.

Büyük coşkuyla karşılanan Erdoğan havaalanında düzenlediği basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu.

"Öğleden sonra bir hareketlilik ne yazık ki silahlı kuvvetlerimizin içinde mevcuttu ve bu hareketliliğin neticesinde de TSK içerisinde bir azınlık, ne yazık ki ülkemizin birliğine, beraberliğini hazmedemeyen bu grup, çok daha önceden söylediğim gibi paralel devlet yapılanmasının ta kendisiydi. Bu yapılanma 40 yıllık bir sürecin neticesinde silahlı kuvvetlerimizin içinde, emniyet ve diğer kurumların içerisinde yer bulmuştur.

Şu andaki hareket bir ihanet ve ayaklanma hareketidir. Bu vatana ihanet hareketinin bedelini çok ağır ödeyecekler, bunu peşinen söyleyeyim.

Milletin oylarıyla işbaşına gelmiş olan bir hükümete, milletin oylarıyla işbaşına gelmiş Tayyip Erdoğan'ı hazmedemeyişleri bu iş onlar için bitiş olmayacak. Biz bu kutlu yola başımızı koymuşuz, kefenimizle bu yola çıkmışız.

Eninde sonunda bu çıkış Allah'ın bize büyük bir lütfu. Çünkü bu tertemiz olması gereken TSK'nin temizlenmesine vesile olacak harekettir. Ağustos’ta Yüksek Askeri Şura var ve şura öncesi böylesine bir adım atılması manidardır. Birileri ne olacağını çok iyi kestirdiler ve böyle bir adımı attılar.

Ne yaparlarsa yapsınlar, Türkiye eski Türkiye değil. Bakın şu anda çatısı altında bulunduğumuz Atatürk Havalimanı, DAİŞ militanlarının adeta işgaline uğramış ve burada onlarca insanımızı kaybettik.

Şimdi de paralel devlet yapılanmasının bir işgali söz konusu ve şu an havalimanının üzerinde F-16'lar uçuyor. Bu uçakları uçuranlar, normal yolcuların inmesine ve kalkmasına müsaade etmemek üzere bunu yapıyor ve Cumhurbaşkanı'nı tehdit ediyor.

Marmaris'teydim ve ayrıldığım yerde de ne yazık ki oraları bombalamışlar. Buraya gelişimizi de herhalde takip edemediler.

Benim genel sekreterimi alıp götürdüler, Genelkurmay Başkanı'mızı şu anda durumunu bilemiyorum.

Ordumuzun üst derecedeki bütün komutanlarına, başta kuvvet komutanlarına sesleniyorum. Sizler bu milletin değerlerine sahipsiniz.

Darbeciler Pennsylvania’dan talimat alıyorlar, onlar ordunun içerisindeki ast üst ilişkisine itibar etmiyorlar.

Tüm Mehmetçiklerimize sesleniyorum, kendi halkınıza karşı, annenize babanıza karşı silah doğrultmanızı tasvip etmiyoruz. Bunu yaparsınız, bedelini çok ağır ödersiniz.

Şu anda yargı tutuklamaya başladı, albay, binbaşı ve diğer askerler tutuklanıyor.

Operasyona başladık, bunu tam manasıyla artık bitireceğiz. Bugün bu iş başladı, bu devam edecek.

Silahlı terör örgütü oldukları ortaya çıktı. Öyle çıktı ki, bunlar üstelik bu milletin silahlarıyla milleti vuruyorlar.

Dünya medyasında da bazı ülkemizin bu durumu hazmedemeyenler kalkıp 'asker idareye el koydu' yazdılar, nereye el koydular? Bizler görevimizin başındayız. Sonuna kadar da görevimizi yürüteceğiz.

Bu işgalcilere ülkemizi asla bırakmayacağız. Sonu iyi olacak."

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG