Erişilebilirlik

Erdoğan’dan Sert Irak Açıklaması


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin muhtemel bir Musul operasyonunda yer alacağının mesajını verdi.

Türk askerlerinin Musul yakınlarındaki Başika Kampı’ndan çekilmeyeceğini de kaydeden Erdoğan, Türk ordusunun Bağdat’tan emirler almayacağını söyledi.

İstanbul’da yapılan Avrasya İslam Şurası’nda yaptığı konuşmada Irak Başbakanı Haydar El Ebadi’ye seslenen Erdoğan, “Şahsıma hakaretler ediyor, sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde değilsin, Irak'tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil, biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. Kim bu? Irak'ın Başbakanı. Önce haddini bil,” dedi.

Erdoğan, Türk askerlerinin Başika’da kalmaya devam edeceğini de şu sözlerle ifade etti: “Şimdi diyor ki; 'Buradan çekilin.' Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusu sizlerden talimat alacak kadar kalitesini kaybetmiş değildir. Gereği neyse bunu biz gerektiği şekilde bugüne kadar nasıl yaptıysak yapmaya devam edeceğiz.”

Türkiye ve Irak, büyükelçilerini Dışişleri Bakanlıklarına çağırmıştı. Ebadi, Türkiye’nin kampta askerlerini tutarak bölgesel savaş riski yarattığını belirtmişti.

Ankara ile Bağdat arasında geçen hafta Başika Kampı’ndaki Türk askeri varlığı ve Türkiye’nin, Musul’un Şii milislerin kontrolüne geçmesi durumunda yaptığı mezhep çatışmasının yaşanabileceği uyarısının ardından gerilmişti.

Türkiye, Başika Kampı’nda Musul’un geri alınmasında IŞİD’e karşı savaşacaklara eğitim veriyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG