Erişilebilirlik

‘Erdoğan Cumhurbaşkanlığı İçin Güçlendi'


‘Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İhtimali Güçlendi’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:07:31 0:00

Washington Ensititüsü uzmanlarından Soner Çağaptay, yerel seçimlerden sonra Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı ihtimalinin güçlendiğini ve özellikle BDP’nin vereceği destekle bu seçimi kazanabileceğini söyledi

30 Mart günü yapılan yerel seçimler Türkiye’de olduğu kadar dünyanın tüm önemli başkentlerinde yakından izlendi. Washington da yerel seçimlere giden süreci, seçimleri ve sonuçlarını yakından takip eden başkentler arasında. Bazı Amerikalı uzmanlar seçimleri izlemek üzere Türkiye’ye giderken, bazı uzmanlar da yakından izledikleri seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerini başkentte Türkiye’yi yakından takip edenlerle paylaştı.

Washington Enstitüsü Türkiye Araştırmaları Program Direktörü Soner Çağaptay da dün seçim sonrasını bir panelde değerlendirdi. Çağaptay, yerel seçimlere ilişkin genel değerlendirmesinde dört büyük partinin oy oranlarını arttırmış olmasının dikkati çeken ilk noktalardan biri olduğunu söyledi.

Soner Çağaptay, yerel seçimlerden sonra Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı ihtimalinin güçlendiğini ve özellikle de BDP’nin vereceği destekle Erdoğan’ın bu seçimi kazanabileceğini kaydetti.

Washington Enstitüsü Türkiye Araştırmaları Program Direktörü Çağaptay, önümüzdeki altı ay boyunca Türk-Amerikan ilişkilerinin seyrinin de yine cumhurbaşkanlığı seçimi odağında geçeceğini ve Erdoğan’ın bu süreçte siyasi hedeflerinden kendisini alıkoyacak herhangi bir tavize açık olmayacağını vurguladı.

Soner Çağaptay’ın, seçim sonuçlarına ilişkin genel değerlendirmesini, son aylarda hem Türkiye içinde hem de Batılı ülkelerde sıkça eleştirilen sosyal medya yasakları ve ifade özgürlüğüne yönelik kısıtlamaların seçim sonrasında derinleşip-derinleşmeyeceği ve sonuçların Türk iç ve dış politikasına yansımalarına dair ayrıntılı değerlendirmelerini yukarıdaki videodan izleyebilirsiniz.
  • 16x9 Image

    Melek Çağlar

    Melek, meslek yaşamına yazılı basında başladı. Haftalık Barometre gazetesinde muhabir ve Management-Marketing sayfa editörü olarak çalıştıktan sonra 1990’lı yılların başında aynı gazetenin Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Meslek yaşamına kısa bir ara verip İngiliz Kraliyet bursuyla City University London’da gazetecilik eğitimi aldı. 1994 yılında Amerika’ya yerleşmeden önce Hürriyet gazetesinde çalıştı. Meslek yaşamına halen Internet, radyo ve televizyon yayıncılığı yapan Amerika’nın Sesi’nde devam ediyor. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Melek, yüksek lisans derecesini 2002 yılında tamamladığı George Washington Üniversitesi MBA programından aldı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG