Erişilebilirlik

Erdoğan: CHP Bölücü Örgütün Uzantısı Gibi


Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasındaki “başkanlık sistemi kan dökmeden gelmez” tartışması sertleşiyor. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı Türkiye’yi kan gölüne çevirmekle suçlarken Cumhurbaşkanı CHP’yi kandan beslenmekle itham etti. Kılıçdaroğlu’nun terör örgütünün uzantısı gibi davrandığını söyleyen Cumhurbaşkanı, “ Menderes’in idamını hazırlayan da CHP’dir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında başkanlık sistemi polemiği sürüyor.

“Başkanlık sistemi kan dökmeden gelmez” şeklindeki sözleri hem AKP sözcüleri hem de cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sertçe eleştirilen CHP lideri, dün Van’da bu görüşünü yineledi.

Kılıçdaroğlu, “ülkede kan gövdeyi götürmüş, beyefendi beline kadar kanın ortasına oturmuş, her gün insanlar kan gölünün içinde hayallerini kaybediyorlar. Analar ağlamayacakmış, ağlamayacak anne kalmadı, bütün bunları bir tarafa bırakmış, 'illa başkan olacağım' diyor. 14 yıldır memleketi tek başına yönetiyorsun. 14 yılda yapmak isteyip de yapamadığın ne oldu? İstediğin milletvekilini seçtin, istediğin adamı meclis başkanı yaptın. Milletin başına bir numaralı bela olmuş, en büyük bölücü. Odalar birliğinde konuştum. Tutturmuş illa başkan olacağım. Şunları söyledim. Bir kişi konuşacak Türkiye susacak, bir kişi konuşacak hakim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak ona göre milletvekilleri listeleri hazırlanacak. Böyle bir başkanlık sistemi istiyormuş. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsin dedim. Evet, aynı şeyi yine söylüyorum” dedi.

CHP lideri: Erdoğan, Erbakan’ı Kaddafi’yi arkadan hançerledi, son örnek Davutoğlu

Kılıçdaroğlu’nun sözleri bununla da sınırlı kalmadı. Erdoğan’ı kan dökme geleneğine sahip olmakla suçlayan ana muhalefet partisi lideri, başkanlık sisteminin gelmesini engellemek için her türlü bedeli ödemeye hazır olduğu mesajını da verdi.

“Kan dökmek bizim geleneğimiz de yok, sizin geleneğinizde var. Türkiye'ye kan gölüne ben mi çevirdim? Her gün onlarca kişi can kaybetmiyor mu? Recep Tayyip Erdoğan kandan beslenen birisidir. Milleti ayırıyor, bölüyor. Bunlarda arkadan hançerleme geleneği var. Erbakan'ı, Kaddafi'yi, Esed'i arkadan hançerledi. En son örnek Başbakan Davutoğlu. Çağırdı elinde hançer, arkadan hançerledi. Sen arkadan hançerlemeyi seviyorsun çünkü senin yüreğinde insan sevgisi yok. Türkiye tarihinin en derin krizlerinden birini yaşıyoruz. Koskoca ülkenin geleceği bir kişinin iki dudağı arasında. Buna asla izin vermeyeceğiz. Demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Demokrasinin bedelleri var o bedelleri ödemeye hazırız. Hapse atarlarmış. Atmazlarsa namerttirler.”

Erdoğan: Menderes’in idamını hazırlayan CHP zihniyetidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP genel başkanının sözlerine İstanbul’dan yanıt verdi. UDEF ve TÜGVA 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması Final Programı'nda konuşan Erdoğan, “Van'da İl Başkanları toplantısında konuşan zat şahsıma karşı yine bir evet ne yazık ki alçakça bir ifade kullandı. Bizim kandan beslendiğimizi söylüyor. Haddini bil haddini, ben halkımdan besleniyorum halkımdan" dedi.

“Kandan beslenen birileri varsa 1960'da, evet rahmetli Menderes'in ve 2 arkadaşının idamına zemin hazırlayan CHP zihniyetidir. Siz kimi aldatıyorsunuz ya” diyen Cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu’nun şahsında PKK’nın uzantısı gibi olmakla suçladı.

“Bunlarda üç unsur var. Bu üç unsurun bir tanesi mezhepçilik unsurudur. İkincisi ırkçılık unsurudur. Üçüncüsü terör unsurudur. Bu zatın söylediklerinde bu üç unsurun da tamamı var. Bunlar kandan besleniyorlar. Aynen bölücü terör örgütünün uzantıları gibi. Bunlarda da o hava esmeye başladı. Herhalde oraya imrendiler. Baktılar ki bu iş sandıkla gelmiyor. Girdiği her seçimde malum aldığı netice ortada. Şimdi 'Acaba kanla netice alır mıyız?' diye buna bakıyorlar. Alamayacaksınız.”

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG