Erişilebilirlik

Erdoğan Bölgesel Gerginliklere Rağmen İran'da


Suriye ve Yemen'deki çatışmalar nedeniye gerginleşen ikili ilişkilere rağmen Tahran'ı ziyaret eden Erdoğan ilk görüşmesini İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile yaptı. Ruhani Erdoğan'la Yemen'de hemen ateşkes ilan edilmesi konusunda anlaştıklarını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye ve Yemen’deki çatışmalar nedeniyle gerginleşen ikili ilişkilere rağmen İran’da üst düzeyde temaslarda bulunuyor.

Erdoğan Salı günü dini lider Ayetullah Ali Hamaney ile görüşmeden önce İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile biraraya geldi.

İran medyasına göre Ruhani, Erdoğan’la Yemen’de hemen ateşkes ilan edilmesi konusunda anlaştıklarını açıkladı. Ruhani İran,Türkiye ve diğer bölge ülkelerinin Yemen’de istikrar sağlayıcı bir ortam oluşturma ve kapsayıcı bir hükümet kurulmasına yardımcı olmaları gerektiğini söyledi.

Bazı İranlı milletvekilleri Erdoğan’ın Yemen’de Şii isyancılara karşı Suudi Arabistan öncülüğündeki hava saldırılarını desteklemesi üzerine ziyaretin iptal edilmesini istemişti.

Türkiye, İran’ın desteklediği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat’a karşı savaşan isyancılara yardım ederken, İran Suriye rejiminin bölgedeki en büyük destekçisi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG